Chronicle spiller koncert i Platform K, Horsens .
Chronicle - Memento - Mori

Memento - Mori

Udkom

Type:EP
Genrer:Black metal, Death metal
Antal numre:5

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Krønike-drengene viser, hvordan man blander genrer

Metal fra det mørke Nordjylland

Chronicle er et spirrende band fyldt med unge mænd fra det onde og mørke Frederikshavn. Siden 2012 har de fire drenge været i en aktiv kamp for at skabe sig et navn og en identitet på den danske metalscene. De har spillet et væld af koncerter rundt om i det danske land og udgivet en EP, en fuldlængde-CD og nu denne skive. Den nyeste, Memento Mori, er klart bandets stærkeste.

Bastardiseret blandingsmetal

Chronicle spiller en spændende blanding af black metal og death metal. Det kan umiddelbart lyde som et lidt spøjst projekt, men drengene formår altså at se det til ende – og det gør de godt. Men samtidig får man følelsen af, at disse to elementer ikke kan eksistere uden hinanden i Chronicle. Lars Bo Neppers skrigende vokal går godt til begge genrer, og det er i den grad et plus. Desværre er den ikke altid helt fremtræden nok i lybilledet. For når man kun har fem numre på en skive, så skal den sidde lige i skabet på hver sang, og det gør den da også, næsten.

For selvom riffene er seje, med melodiske broer og mange forskellige stykker, så er nummeret ”Acquiesence” rimelig langt og med nogle fede riffs, som godt kunne have stået alene i nye sange. Der kunne vel have været to numre ud af den sang.

Resten af skiven holder max! Især ”The Law Of Retribution” har nogle catchy guitarriffs, som man ikke kan undgå at få på hjernen, hvilket får folk til at trykke på den elskede repeat-knap.

Jeg har valgt at give skiven 8 stjerner for et fedt og veludført koncept. Jeg kan varmt anbefale folk at give Memento Mori et lyt eller ti. 

Tracklist

  1. Human
  2. My Pandemonium
  3. Acquiesence
  4. Derelict
  5. The Law Of Retribution