Dismember

Dismember

De svenske dødslegender ruller igen med et lækkert cover og gammeldaws produktion.

heavymetal.dk (HM):
Den nye skive er i mine øjne den bedste siden jeres 95’er skive, "Massive Killing Capacity".

Matti Kärki (MK):
Så har vi gjort et godt job, da dette var ideen med dette album. Vi satte os ned inden vi lavede de nye sange og hørte alle de gamle skiver igennem for at filtrere det bedste i vores lyd sammen til hvad der siden er blevet til dette album.

HM:
Hvor lang tid har pladen været på vej? - Jeres sidste plade udkom jo i ’99, hvilket er et godt stykke tid siden.

MK:
Den har faktisk været på vej i fire år, men vi har haft masser af problemer med vores line up, pladeselskabs skiftet og desuden har vi haft en del problemer med at finde et ordentligt øvelokale, hvilket er ret umuligt her i Stockholm. Men rent faktisk har pladen været klar siden sidste år, så pladen kunne faktisk have været ude for seks måneder siden, men pladeselskabet (Karmageddon) havde et par problemer med udgivelsen, så derfor den lange forsinkelse.

HM:
I skiftede for et par år siden fra det temmelig renommerede Nuclear Blast til det noget mindre Karmageddon, som dengang hed Hammerheart. Er det fordi I var utilfredse, eller blev I smidt ud fordi "Death Metal" ikke solgte så meget mere?

MK:
Vi skiftede til Hammerheart dengang fordi Nuclear Blast ikke rigtig troede på os mere. De ville have os til at skifte til en mere kommerciel stil, hvilket absolut ikke passede os. Vores første plader solgte faktisk et enormt antal og hjalp selskabet med at etablere sig dengang, men da vores kontrakt udløb var det første vi tænkte på at komme væk fra dem. Vores sidste plade, "Hate Campaign", solgte faktisk 20.000 CD’er indenfor den første måned uden nogen form for promotion, men Nuclear Blast havde kun bands som Hammerfall i hovedet og var pisse ligeglade med os.

HM:
Teksterne på jeres nye plade er nogle af de bedste jeg har læst fra jer. Desuden ser det ud som om de fleste af dem har krig som hovedtema.

MK:
Ja, teksterne har virkelig taget en del tid denne gang og er meget mere gennemtænkte end dem i fortiden. Krigstemaet har vi egentlig altid haft med os lige siden vi lavede "Massive Killing Capacity". Men jeg er ikke særlig god til at bedømme mine egne tekster, det er noget jeg overlader til andre. Men krigstemaet er nok på grund af min store interesse for anden verdenskrig og jeg har et mindre bibliotek om stoffet derhjemme.

HM:
"Children Of The Cross" er nok min favorit på pladen, den handler om religion og dens tilhørende hykleri, vil jeg skyde på?

MK:
Netop, vi er ikke store fans af religion og det betyder alle religioner. I mine øjne er det forkert at sætte noget over sig selv, i stedet for selv at tage ansvar for sit eget liv. De eneste regler jeg lever efter er dem som vi har i det samfund jeg lever i.

HM:
Jeg var meget overrasket da jeg så coveret til "Where Ironcrosses Grow". Jeg havde forventet en slags krigs inspireret cover. Men det faktiske resultat er blevet ud over al forventning, med dens mange fine detaljer.

MK:
Vi gav Dan Seagrave helt frie hænder kunstnerisk, men gav ham sangtitler og tekster, men slutresultatet overgik vores vildeste forventninger. Dan har altid lavet fede covers til de svenske bands, som de første par Entombed covers og Carnage pladen som har et af de fedeste omslag.

HM:
Nu til dage er der ellers ikke mange bands der bruger tid og penge på at lave et fedt cover.

MK:
Ja, og det er pisselamt. Jeg voksede op med de gamle Maiden plader som "Powerslave" og "Somewhere In Time", som havde fede covers og var del af pladekonceptet. Desuden havde de altid en masse detaljer i dem som man kunne sidde og stirre på i flere timer.

HM:
I udgiver også snart jeres første DVD og den ser ud til at blive noget af det fedeste inden for Death Metal genren.

MK:
Ja, der er en del fede ting på den som det allerførste Dismember show og en lille dokumentar samt en masse materiale fra bandets fortid. Det er sådan en DVD bør være, i stedet for mange af de ret så lamme udgivelser der er ude for tiden, hvor DVD mediet slet ikke bliver udnyttet til fulde. Desuden håber jeg, at videoerne til vores promoer er med på disken.

HM:
I har fået et nyt medlem i Martin Person, så vil du sige at jeres line up er ved at være stabilt igen?

MK:
Ja, for øjeblikket vil jeg sige ja, men da Richard Cabeza bor i USA på grund af hans kone, er vi nødt til at bruge en session bassist for tiden.

HM:
Jeres optræden på Wacken sidste år var en af de fedeste koncerter for mig forrige år og det så virkelig ud til, at I nød at være på scenen igen.

MK:
Ja, det var virkelig en af de fedeste gigs vi har spillet. Ikke fordi vi spillede særlig godt, men fansene foran scenen gjorde det virkelig til en mindeværdig oplevelse for os.

HM:
Ok, tak igen for en fed sludder, Matti!

MK:
Tusind tak, det var fedt at snakke med dig.