Grave Digger - Clash of the Gods

Clash of the Gods

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Grave Digger er et meget gammelt tysk band. De blev dannet helt tilbage i 1980, og har siden da lavet en lang række albums, demoer, live-cder og så videre. Deres seneste album er The Clans Will Rise Again, med den velkendte "Highland Farewell". Nu udkommer deres fjortende studiealbum, Clash Of The Gods så, og man kan sige at de ikke har tabt pusten. Albummet starter med "Charon", som er en stille intro, med harmonika, og sunget på tysk. Anden sang, "God Of Terror" starter med et super fedt riff, som lægger guitarens stil gennem albummet. Den er rigtig vild, men i et lavt tempo, og så spiller den nogle super fede guitarsoloer, som kan måle sig med sværvægterne inden for guitarspil. Trommerne er desuden også vildt gode. De starter med dobbeltpedaler i "God of Terror", og de spiller solidt men varieret gennem hele albummet. Bassen hører man mest til på de langsomme sange, såsom "Clash Of The Gods", og den har også nogle øjeblikke, som den bruger rigtig godt. "Clash Of The Gods" har i øvrigt et lidt arabisk præg, som er super fedt.

Der er selvfølgelig også den velkendte vokal, som stadig er den lidt hæse, lidt kraftige bedstefar-agtige stemme, som folk der hører deres musik kender og elsker. Forsangeren løfter virkelig også albummet en del. Desuden er omkvædene generelt meget sangbare, nærmest sing-along. Apropos sing-along. Det er normalt kun noget man ser i folk metal, og Grave Digger har en del folk metal elementer, som ligger i baggrunden, men uden at vi skifter genre. Det virker super godt, og løfter deres album meget. Man ser at bands taber pusten, og at deres albums bliver ringere og ringere efter bandet passerer de 25 år i alder. Det er under ingen omstændigheder tilfældet med Grave Digger.

Clash Of The Gods har samme energi, og samme stil med et nyt twist. Der er skrald på hele vejen igennem, på trods af medlemmernes alder, og det foregår i et tempo hvor alle kan være med uden at det bliver for kedeligt. Jeg tror ærlig talt at de færreste ikke ville kunne lide Clash of the Gods så prøv at give den et lyt.

Trackliste 1. Charon 2. God Of Terror 3. Helldog 4. Medusa 5. Clash Of The Gods 6. Death Angel And The Grave Digger 7. Walls Of Sorrow 8. Call Of The Sirens 9. Warriors Revenge 10. With The Wind 11. Home At Last Home At Last er den mest sing-along agtige sang på albummet.