Evile - Five Serpent's Teeth

Five Serpent's Teeth

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Evile er et engelsk thrash metal band, som startede tilbage i 1999. Selvom bandet har eksisteret i over 12 år er Five Serpent’s Teeth kun bandets tredje album. I 2009 var bandet ude for en stor tragedie, da bassisten Mike Alexander døde, hvilket naturligt, var et stort slag for bandet. Trods denne tragedie, er Evile nu klar med deres nyeste skive, en skive som jeg personligt var rigtig spændt på at høre.

Den første tanke, der flyver gennem mit hoved, da det første nummer på Five Serpent’s Teeth for alvor gik igang er, hold kæft, det lyder jo som Metallica, og denne sammenligning er ikke helt ved siden af, for Evile har den samme lyd, som man fandt på The Black album og tidligere Metallica. Derudover fornægter de klare referencer til bands som Slayer og Artillery sig ikke, og jeg vil gå så langt som at sige, at lyden af Evile minder om Metallica fra slut 80‘erne og start 90‘erne, tilsat de hurtige riffs fra et af de mere nye bands, nemlig Dragonforce, og tilsat lidt elementer fra andre thrash bands. Man bliver med Five Serpent’s Teeth banket direkte tilbage til trashen i omkring skiftet til 90‘erne. Spørgsmålet er så. Har et band som Evile en plads i den moderne heavy verden? Og det klare svar fra mig er et rungende ja.

Trods helt klare referencer til Metallica og numre, som visse steder lyder som om, at de kommer fra Kill’Em All og The Black Album, formår Evile at give den gammelkendte trash et mere moderne præg. Samtidig er skiven utrolig lækkert produceret, og selvom musikken lyder som genren tilbage i start 90‘erne, gør Evile alligevel musikken til deres egen, så man som lytter ikke er i tvivl om, at her er et par nye drenge som vil frem i verden.

Jeg har ikke det store at tilføje til Five Serpent’s Teeth udover, at teknisk er skiven rigtig lækker. Musikkerne kan virkelig deres kram, og vokalen sidder lige i skabet, hvilket skaber en ganske god synergi, så selvom Evile kunne forvækles med gammel Metallica, synes jeg alligevel, at trashovederne rundt om i det ganske land, skal give skiven en chance.