Before The Dawn - Rise Of The Phoenix

Rise Of The Phoenix

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Death metal
Spilletid:39.19
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

At metal både kan være følelsesmæssig storladent, melodisk og mørkt er Rise of the Phoenix fra finske Before the Dawn et godt eksempel på. Som en føniks opstandelse og død varierer numrene i tempo, og den triste død efterfølges konstant af en smuk fødsel.

Mit først bekendtskab med Before the Dawn var Soundscape of Silence fra 2008, hvor numrene "Dying Sun" og "Last Song" kørte på konstant repeat, og det giver mig den dag i dag stadig gåsehud at lytte til disse numre. Hele skiven var fuld af stemning og atmosfære, og jeg kunne høre den i det uendelighed uden at blive træt af den. Det næste salbum Deathstar Rising fangede mig aldrig helt grundet, at der efter min smag, blev brugt for meget clean vokal, og det var som om, at der var blevet kigget lidt for meget i powermetal retningen på denne skive. Derfor var det med en hvis portion spænding, at Rise of the Phoenix blev sat i gang, for var det mere af det samme? Det korte svar på den er et rungende NEJ!

Første nummer, "Exordium", er en næsten halvanden minutters lang instrumentel intro, hvorefter "Pitch-Black Univers" for alvor sætter skiven i gang med et melodisk riffs. Umiddelbart virker det som om, at bandet har valgt at vende tilbage fra stilen på Soundscape of Silence, for det er igen de mørke melodiske elementer samt de følelsesladede stemninger, som Before the Dawn trækker frem på Rise of the Phoenix. En af de ting som jeg især hæfter mig ved, er numrenes opbygning. Selve dem instrumenttelle del fylder rigtig meget, og især guitaren kommer til sin ret med mange riffs og sammenspil med trommerne. De mange riffs er efter min mening, hvad der bærer skiven, for de skaber stemningerne, hvor trommerne ligger dybden. Dette er rigtig fedt, og rammer ned i kernen af, hvad Before the Dawn er mestre i. Derudover er vokalen udelukkende growlende og den clean vokal er skåret fuldstændig væk, hvilket fungerer fantastisk, og komplementerer instrumentdelen godt. I det hele taget emmer Rise of the Phoenix af stemning og atmosfære, og mit personlige yndlingsnummer på skiven er Throne of Ice, som indkapsler alt det Before the Dawn kan.

Rise of the Phoenix emmer hele vejen igennem af stemning og atmosfære, og er man til bands som Insomnium og In Mourning, er skiven et helt sikkert must.

Trackliste:

1. Exordium 2. Pitch-Black Universe 3. Phoenix Rising 4. Cross To Bear 5. Throne Of Ice 6. Perfect Storm 7. Fallen World 8. Eclipse 9. Closure

Her er den første single fra Rise of the Phoenix Phoenix Rising.