Black Swamp Water spiller koncert ved JelsFest 2024 .
Black Swamp Water - Hellride

Hellride

Udkom

Type:EP
Genre:Hard rock
Antal numre:4

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Danske hardrockere kan deres kram, men skiller sig ikke ud fra mængden.

 

Erfarne gutter og et kendt ansigt

Danske Black Swamp Water er et relativt nyt foretagende, der er ude med deres første udgivelse nogensinde - nemlig denne ganske fine EP Hellride. Bandet består af fire modne gutter, der for længst er fyldt 30, og på trommer har vi ingen ringere end Kim Langkjær Jensen, der tidligere har hamret gryder for Dawn of Demise samt Illdisposed.

Ingen store overraskelser

Når undertegnede får en skive i hånden der skal anmeldes, er det normal procedure at jeg først researcher lidt på bandet og finder ud af hvem de er. I dette tilfælde har jeg så kunne læse på bandets facebook-side, at det er "hardrock med et strejf af sydstaterne (…) referencer til Black Sabbath, Down og COC (…) old school heavy metal blandet med solid rock” osv, osv… Har man hørt det før? Jo tak!
I mine indledende armstræk til rent faktisk at lytte til skiven, kunne jeg altså næsten gætte mig til, hvad der ville komme flydende ud af mine gamle slidte højtalere. Og jeg blev da også bekræftet i, at det var fuldstændig hvad jeg havde forestillet mig - det var bestemt ikke dårligt, men det er hørt før.

Allerede fra åbningsnummeret rammes man af drengenes utrættelige riff-kaskader, og straks er man fanget i et rockspind, der er potent og med masser af drive. Det er tydeligt fra start, at den velproducerede rockmaskine langer varen over disken med stor passion for genren, og den pæne performance fortsætter pladen ud. Bedst er tredje skæring “Drink ‘em Way Down”, der med sit primær-riff får de fleste rock-nørder til at skrue en bid mere op, med ønsket om at finde den gamle støvede spade frem nede fra kælderen. 
Efter et par gennemlytninger bliver man dog hurtigt mæt. Det er nemlig hørt mange gange før, og selvom det er fedt at høre danskere spille denne potente slags rock på rigtig flot vis, sidder man alligevel tilbage med en følelse af, at folk som Pepper Keenan og Zakk Wylde ville kunne skrive EP’er som denne i søvne. Det skal absolut ikke tolkes negativt - og sammenligningen er måske også lidt unfair - men langtidsholdbar er musikken bestemt ikke.

Godkendt, men ikke fantastisk

Hører man til dem, der bare ikke orker mere hardrock og mest af alt foretrækker andre genrer, så spring denne skive over, da det ikke bliver lige netop denne, der kommer til at omvende dig. Sværger man derimod til et hurtigt hardrock-fix, så er Black Swamp Water bestemt værd at tjekke ud. Og de bliver uden tvivl et spændende navn at følge i fremtiden. 

Karaktermæssigt lander vi på seks store kranier. En lille del af mig ville gerne give noget mere, og det gør også lidt ondt, for det swinger sgu meget godt det her. Men jeg ved også, at jeg om et par måneder stort set har glemt denne EP, og derfor kommer vi ikke højere end den pæne middelkarakter.

 

Tracklist

  1. Hellride
  2. Time to Die
  3. Drink 'Em Way Down
  4. Brake Those Chains