Arkona - Vo Slavu Velikim

Vo Slavu Velikim

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Black metal
Spilletid:61:24
Antal numre:14

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det russiske band Arkonas tredje album, "Vo Slavu Velikim" fra 2005 foreligger her genudgivet på bandets nye pladeselskab. Bandet kalder stadig deres stil for pagan metal, men der er sket en stor musikalsk udvikling på dette album i forhold til de to forgængere, "Vosrozjdenie" og "Lepta". Der er langt mere folkemusik involveret i musikken med gamle fløjter, harmonikaer, jødeharper, flerstemmig baltisk-agtig korsang og meget andet, og der er også i flere af numrene en nærmest rocket energi, som virker mere kontrolleret og professionelt hårdtslående end de ofte lidt hysterisk-hektiske udfald på tidligere album.

Mest markant er den kraftige nedtoning af skrige-/growlevokal til fordel for ren sang fra både omdrejningspunktet Masha Scream og den mandlige guitarist Alexei Agafonov. Lidt growl og råberi bliver der dog plads til på numre som den værtshus-slagsangsagtige "Zov Bitvy", der også eskalerer til noget meget energisk, speedet metal, og "Vedy Proshlogo", der går fra brutal, hektisk skrigende speed over Amon Arnath-agtig majestætisk tyngde og folk og videre over i mere progressive og udfordrende rytmestrukturer med supertighte dobbeltpedaler (unisone med en generelt særdeles velspillende bassist).

Alt i alt er "Vo Slavu Velikim" det bedste af de tre Arkona-albums, jeg i denne omgang har haft til anmeldelse. Hvordan det seneste, "Ot Serdtsa K Nebu" har fulgt op på denne positive udvikling, ved jeg ikke, men er man til hårdtslående folk metal med slavisk islæt, solidt samspil og en ganske god produktion, er "Vo Slavu Velikim" et udmærket produkt. Jeg synes stadig mange af de hektisk-brutale passager er lidt for enerverende (de "langsomt-tunge" grooves er federe), og generelt finder jeg de fuldemandsagtige slagsangsmelodier, der af og til forekommer let kitschede, men igen: Er man fan af pagan metal, så tag et lyt!