Arkona - Yav

Yav

· Udkom

Type:Album
Genre:Folk metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En fornem eksportvare fra Rusland

Intro

Russere er åbenbart rigtig gode til pagan metal. Det er Arkona det bedste eksempel på. De blev dannet i 2002, og har siden da opnået kæmpestor succes i det meste af verden. Her i foråret udkom deres seneste album Yav, og det viser hvad der lægger til grund for Arkonas sucess.

Gennemgang

Vi starter stille ud på ”Zarozhdenie”, som tager lidt tid om at komme rigtig i gang. Sangen har et meget progressivt feel, sammen med Arkonas velkendte folk metal og vokal. Tempoet er meget varierende, og de forskellige inputs fra folkeinstrumenter får hele nummeret til at virke utrolig godt. Arkona finder en passende dosis af folk og metal på dette nummer.

Andet nummer holder sig i samme stil, men med lidt voldsommere trommer. Det slipper bandet også rigtig godt fra, og det ender i en mindre atmosfærisk musik, som virkelig tager en med på eventyr. Musikkens feel varierer kraftig mellem hurtigt og intenst,  og roligt og atmosfærisk, hvilket bandet i øvrigt slipper supergodt fra.

Det tredje nummer, ”Serbia”, starter noget mere stille med meget fokus på keyboardet. Det fokus forsvinder lidt, men nummeret forbliver i den stille afdeling. Det er igen varieret, og med en rigtig god fordeling af folkemusik og metal. Vokalen viser også sit værd på dette nummer, som en vokal der kan både synge helt roligt, og growle.

Musikken beholder sit progressive præg gennem resten af albummet. Der drages elementer ind fra mange andre subgenrer, dog mest folk. Vi oplever det helt rolige på eksempelvis ”Gorod Snov” og det ekstreme på ”Na strazhe novyh let”. Der bliver dog holdt en rød tråd, samtidig med at de mange variationer og inflydelser er sat sammen på en måde, så det er overskueligt og alligevel spændende. Der bliver lagt meget vægt på vokalen, og med god grund. Som nævnt tidligere, variere vokalen rigtig meget, og slipper godt fra det.

Konklusion

Yav virker lidt anderledes i forhold til hvad Arkona ellers har lavet. Albummet har et meget progressivt præg i forhold til eksempelvis Slovo, og er noget mere rolig end eksempelvis Goi, Rode, Goi!. Dog slipper bandet alligevel utrolig godt fra det, og laver et super interessant, men alligevel let fordøjeligt folk metal album, som viser hvad pagan metal kan, og hvilke herligheder denne subgenre kan indebære.

Alle folk/pagan metal fans vil synes om Yav, og den er også et lyt værd hvis man bare leder efter noget spændende at lytte til.

Trackliste

1. Zarozhdenie

2. Na strazhe novyh let

3. Serbia

4. Zov pustyh dereven

5. Gorod snov

6. Ved'ma

7. Chado indigo

8. Jav

9. V ob-jat-jah kramoly

Serbia er et af albummets mere rolige numre.