Arkona - Lepta

Lepta

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Black metal
Spilletid:41:30
Antal numre:9

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Russiske Arkona har flyttet pladeselskab i anledning af et helt nyt album, "Ot Serdca K Nebu", og det nye label har genudgivet hele deres bagkatalog, hvoraf "Lepta" er deres anden opus. Ligesom på forgængeren, "Vosrozjdenie", byder sanger og sangskriver Masha Scream og co. her på en omgang folk metal af den melodiske power-slags – dog er der denne gang en mere death metal-agtig drejning med mere growl end tidligere. Den rene kvindesang er der stadig, og den er også intonationsmæssigt blevet renere, hvilket gør "Lepta" lettere fordøjelig en debutalbummet.

De death metal-lignende passager bringer ofte mine tanker i retning af Amon Arnath, men især den mandlige growl er mere hysterisk. Af og til er der en fed, lidt gumpetung, afstumpet tyngde i numrene, som kan minde lidt om Lumsks første album ("Åsmund Frægdegjevar"), f.eks. på den slagsangsagtige "Viydu ia na volushku", og apropos folk-påvirkningerne er der noget baltisk folkemusik (tænk på finske Värttinä) over korharmonierne i nummeret "Marena".

Generelt er "Lepta" et lidt mere varieret album end debuten, men alligevel finder jeg musikken trættende i længden – de harmoniske og melodiske ideer ligner meget hinanden gennem hele albummet. Men som jeg skrev i forbindelse med det første album: Er du fan af pagan metal-genren, så har du givetvis en anden mening.