Arch Enemy spiller koncert i Malmö Arena, Malmö .
Arch Enemy - Tyrants Of The Rising Sun - Live In Japan

Tyrants Of The Rising Sun - Live In Japan

/ EMI · Udkom

Type:DVD
Genre:Melodisk Death Metal
Spilletid:152:00
Antal numre:21

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hvad gør man hvis man gerne vil optage en dvd i Japan, men ikke lige har pengene til det? Ja, hvis man er Arch Enemy, er det ikke noget problem. Direktøren for Fujifilms er kæmpe fan og inviterede bandet til Japan for at spille og optage en dvd. Gratis. Det eneste han ville have til gengæld var at få lov til at sende koncerten på Fujifilms egen tv-kanal. En utrolig historie der fortæller lidt om japanernes interesse for metal. Hvilket dansk firma ville gøre det samme? Trod du Mærsk, Carlsberg eller DSB ville invitere et dødsmetal band til firmafesten? Jeg tror det ikke.

Tracklisten på dvd’en:

01 Blood Is On Your Hands 02 Ravenous 03 Taking Back My Soul 04 Dead Eyes See No Future 05 Dark Insanity 06 The Day You Died 07 Chris Solo 08 Silwerwing 09 Night Falls Fast 10 Daniel Solo 11 Burning Angel 12 Michael Solo including Intermezzo Liberté 13 Dead Bury Their Dead 14 Vultures 15 Enemy Within 16 Snowbound 17 Shadows And Dust 18 Nemesis 19 We Will Rise 20 Fields Of Desolation 21 Credits

En trackliste der vidner om stor spredning, dog med klar overvægt fra de albums som Angela Gossow er med på. Der er sange med fra alle albums undtagen "Stigmata". Det er ingen overraskelse at der er 5 numre med fra "Rise Of The Tyrant", da denne dvd deler titel med det nyeste udspil fra Arch Enemy. Hvad der derimod er en overraskelse for mig er at der kun er blevet plads til 2 numre fra den fænomenale "Doomsday Machine" og at der er blevet plads til hele 6 numre fra "Wages Of Sin". Jeg havde gerne set en lidt mere lige fordeling mellem de 2 albums. Udover dette lille kritikpunkt har jeg ikke meget at brokke mig over. Koncerten er medrivende og jeg har ikke på et eneste tidspunkt lyst til at skifte nummer. Sjovt at se hvordan japanerne går til koncert. Meget høfligt og alligevel passionerede. De synger blandt andet med på guitarsoloerne, som man ellers kun ser til en Maidenkoncert. Arch Enemy er faktisk det bedst sælgende ekstremmetal band i Japan, foran giganter som Slipknot og mægtige Slayer.

Ekstramaterialet består af 3 promovideoer: "Revolution Begins" (Original version), "Revolution Begins" (Band Performance Version) og "I Will Live Again". Der er desuden en 40 minutter lang backstage-video, The Road To Japan, der er så langt fra Panteras legendariske Vulgar Video som man næsten kan komme. Hyggeligt men ikke specielt interessant, og faktisk er ekstramaterialet grunden til at dvd’en kun får 7 og ikke 8 kranier.