Springtime Slaughter: Shadowspawn

Shadowspawn

Som optakt til Springtime Slaughter har vi taget en snak med de fire bands. Vi snakker selvfølgelig om arrangementet, men også om den danske metalscene, og hvad man kan forvente af bandenes optræden.

Dansk metal har igennem de sidste par år oplevet en solid fremgang. Årets Springtime Slaughter er et godt bevis på dette. Hvordan oplever I fremgangen i dansk metal?
Metalfolket er jo altid stærkt og trofast, og med nyt liv på scenen tilført af bl.a. Springtime Slaughter, Copenhell og andre metalfestivaler oplever vi en metalscene, der blomstrer. 

Er der nogle bands, som I har lagt mere mærke til, eller som har gjort sig mere bemærket, igennem de sidste par år? Og hvorfor?
Vores gamle helte i Invocator f.eks. ved at gendanne bandet til et par festivaler – og så selvfølgelig Baest, som med et sprudlende sceneshow rykker fedt!

Skulle I pege på danske bands, som er de bedste indenfor dødsmetal, hvilke skulle det så være og hvorfor? 
Man kan ikke komme udenom Illdisposed her. Om de er de bedste, er smag og behag, men man må anerkende deres internationale slagkraft og fede bagkatalog.

Hvis man ser på dansk dødsmetal med internationale øjne, hvordan mener I så, niveauet er? Står vi distancen? 
Bestemt! Vi er bare et lille land, men har stadig nogle afsindig fede bands, og med det gode liv i undergrunden er der helt klart flere i støbeskeen. Og så har vi jo internationale navne som f.eks. Illdisposed og på den lidt blødere bane Volbeat.

Hvordan mener I, at I som band bidrager positivt til den danske metalscene? Hvad gør jer unikke?
Ved sgu ikke, hvor unikke vi er, ha, ha! Men vi prøver at lave musik, som har et fedt groove og nogle fede melodier, uden at gå på kompromis med vores baggrund i dødsmetallen. Og så leger vi en smule med forskellige vokaltyper.

Når man oplever jer live, hvad kan man så med garanti forvente?
Et groovy og afvekslende show med god energi! Og så er vores metal god at drikke bajere til! 

Hvis I skulle pege på fire bands, som skulle på scenen til næste års Springtime Slaughter, hvilke skulle det så være og hvorfor?
Tjaah, med tanke på at støtte op om undergrunden så skulle det være fede upcoming bands, som gør sig bemærket i løbet af 2018.