Interview med Mercenary

Fotokredit: Holmsgaard Photography Fotokredit: Holmsgaard Photography

Vi havde i sidste uge fornøjelsen af at interviewe René Pedersen, som er vokalist og bassist i Mercenary om deres nye album, fortiden, fremtiden og alt det midt imellem.

Nå René, lad os starte med at høre. Hvordan er det at være tilbage på scenen med spritnyt materiale efter så mange år, og hvordan har modtagelsen været?

Modtagelsen har været helt fantastisk, vi har fået så mange positive tilkendegivelser og respons, ikke blot fra anmeldere, men også fra fans hele verden rundt, hvilket virkelig varmer. Når man har brugt så meget tid på at arbejde frem mod noget, så håber man jo det er tilfældet, at responsen også er god. Og det må man sige, at den har været.

Jeg tænker ikke ligefrem Corona fremskyndede situationen. Var albummet tiltænkt at ramme gaderne tidligere, eller ventede I til det rette øjeblik?

Vi havde oprindeligt håbet at kunne have albummet ude tidligere ja, men visse omstændigheder omkring vores pladeselskab, samt selve produktionen af albummet gjorde, at det ikke var muligt, desværre.

Selvom Soundtrack For the End Times skriger Mercenary, virker det nærmest bevidst, som om alting er skruet op på max. Vokalen får frit løb, de melodiske aspekter er fantastiske, og blastbeats kører for fulde skrue. Hvordan ser I selv udviklingen fra jeres sidste album Through Our Darkest Days, og kombinationen af genrerne som I mestrer?

På denne plade har vi, i større grad, fulgt vores lyst ift. musikken, og tænkt den tanke, at alt hvad vi egentlig selv elsker ved musik, aggression, storladenhed, ondskab, følsomhed, at der skulle være plads til det hele, så længe at det bidrager til den rejse, man som lytter skal igennem, og binder numrene sammen på en måde der giver mening. Og igennem den tanke, har vi på en måde formået at inkorporere mere af den aggression som jo egentlig oprindeligt var en stor del af Mercenary´s lyd.

Der var bred enighed på redaktionen om, at Soundtrack For The End Times leverer varen, og at diskussionen om det ”nye” og ”gamle” Mercenary gerne snart må få en ende. Bliver I aldrig selv træt af sammenligningen med en så stor skelsættende diskografi?

Som sanger, og ikke den oprindelige af slagsen, har jeg stor forståelse for, at det kan være svært at indfinde sig med, at sangeren bliver skiftet ud, og at bandet generelt gennemgår nogle ændringer. Det betyder en hel del, for det endelige udtryk af musikken, hvilken type vokal der bliver lagt ovenpå, men det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke blot er vokalen, der har ændret sig igennem tiden, men at vi som band har haft behov for at udforske nogle ting, og nogle udtryk, som en del af den udvikling vi har været igennem som band, og ikke mindst som mennesker. Jeg har måtte tage imod mange stikpiller igennem min tid som forsanger i bandet, og dem tager jeg med oprejst pande, da jeg på ingen måde forsøger at fratage nogen noget, men blot bidrage til at skabe noget musik, som jeg selv holder meget af, om vi som band hælder utrolig meget hjerteblod i, og så er vi blot taknemmelige for, at der stadig er så mange mennesker der støtter bandet, og for den varme modtagelse vores nyeste plade har fået.

Soundtrack For The End Times varsler ikke ligefrem gode tider. I en tid hvor teknologien frygtes at tage overhånd, er dette vel ment som et modsvar? Hvilken inspiration ligger der bag lyrikken?

Lyrikken på pladen berører mange emner, både vores gradvise degradering som mennesker, med en stor afhængighed af materialistiske ting, både som statussymbol, men også en måde hvorpå man kan føle sig hævet over andre, og føle at man har en større ret til livet. En verden fyldt med ulighed, utryghed og utilgivelige hændelser, der alt sammen kommer skræmmende tæt på. Det sammenlagt med andre utrygge omstændigheder, herunder de naturkræfter der hærger, og truer med at gøre millioner mennesker hjemløse. Der er megen frygt og elendighed, og det er i den grad noget som jeg er inde omkring i de lyriske universer på pladen. Når det er sagt, så er jeg dog knap så sortseende, jeg tror på at vi alle kan have en god fremtid her på jorden, men ville blot ønske at vi kunne få vores hoveder ud af rotteræset, og stoppe med at fokusere så meget på døde ting, og putte noget mere værdi i menneskeliv.

Lyrikken er også i særdeleshed velskrevet. Er det en fælles indsats eller hvem skal vi takke for det?

Jeg takker mange gange. Det er mig der har æren af at udarbejde det lyriske univers, og noget som jeg har gjort med stor glæde og med respekt for, at denne også præger hele budskabet, der bliver sendt ud, hvilket jeg i den grad har stor respekt for, og tager dybt alvorligt.

Jeg skal blankt erkende at ”Where Darkened Souls Belong” er blevet spillet ALT for meget i eget hjem. Har I et personligt yndlingsnummer selv?

Jeg holder meget af alle numrene, hver især, men jeg har på det seneste fået en stor forkærlighed til ”Black Heart, Dead Tissue”, da jeg synes den på mange måder indeholder alle de ting, som jeg elsker ved vores musik. Netop de store melodiske stykker, det stille og melankolske, men også det fandenivoldske og beskidte. Og så er jeg helt tosset med Martins solo derpå!

Martin Nielsen kom jo til i 2020, og hermed er det hans første studieudgivelse med jer. Var det kærlighed ved første blik for begge parter efter det lange samarbejde med Peter Mathiesen forinden, eller tog det meget tilvænning? Dynamikken har vel ændret sig gevaldigt?

Martin er en utrolig behagelig og skøn fyr at omgås med. Han er noget yngre end resten af bandet, men det kan vi egentlig ikke mærke, ud over at han har et noget større behov for at sove længe haha. Men han er virkelig en kærkommen tilføjelse til hele dynamikken i bandet, og det har i den grad gjort det nemmere at spille sammen som band, særligt i forbindelse med øvere, og sangskrivning generelt. Det har været en stor fornøjelse at få ham med, og bandfællesskabet er stærkere end nogensinde.

Matt Heafy gæsteoptrådte på jeres plade. Var den svær at få i land, og hvordan oplevede I interaktionen?

Vi har haft et godt forhold til Matt længe, og helt tilbage til 2009, hvor vi stod tre mennesker tilbage i bandet, og skulle til at genetablere os selv, tog vi kontakt til ham for at høre, om han havde lyst til at lytte til det nye og dengang kommende album, Metamorphosis, og det ville han rigtig gerne, og endte med at komme med den vildeste anmeldelse, som han oveni købet smed op på Triviums og hans egne sociale medier, hvilket var en kæmpe hjælp. Matt har altid været åben og verbal omkring hans kærlighed til vores musik, og vi er utrolig taknemmelige for at have ham som en ven af bandet. Og da vi skulle til at indspille den nye plade, rakte vi ud til ham igen, for at høre, om han kunne have lyst til at lave en gæsteoptræden, og det havde han. Og han optog endda vokalen live, imens han streamede til hans TWITCH stream, hvilket ikke bliver ret meget mere BADASS!

Har det åbnet muligheden for flere gæsteoptrædener i fremtiden?

Det kan man ikke udelukke, det har i hvert fald været en yderst positiv oplevelse.

Pyh, I har jo været på en lang turné. Det er jo svært at udvælge favoritter, men er der ét specielt spillested, som har gjort noget særligt for at få jer til at føle jer hjemme? Har der eksempelvis været én koncert, som bare var enestående?

Vi har følt os ufattelig godt taget imod alle steder, og særligt de skønne fans og frivillige, samt arrangører og afviklere vi har mødt på vores vej, har været med til at gøre hver enkelt show til noget helt særligt.

Der er et par shows tilbage i år, og vi håber på, at fange en koncert mere med jer før året slutter. Er næste års planlægning allerede i støbeskeen, eller hvordan ser det ud?

Vi har en del planer ja, og som det også er offentliggjort nu, skal vi en tur rundt i DK til foråret, med vores gode venner i HateSphere og et band som jeg endnu ikke har mødt, nemlig Lightchapter. Så det ser vi meget frem til. Og så er der planer om en tur rundt i Europa også.

Og lige til sidst; Der går vel ikke 10 år før næste album igen vel? Så brister vores hjerter simpelthen?

Det gør der ikke, det lover vi!

Tusind tak for tiden, René!

OBS: Alt fotokredit går til Holmsgaard Photography, for de skønne og farverige billeder https://www.facebook.com/HolmsgaardPhoto

Fotokredit; Holmsgaard Photography

Fotokredit: Holmsgaard Photography

Fotokredit; Holmsgaard Photography

Fotokredit: Holmsgaard Photography

Fotokredit; Holmsgaard Photography

Fotokredit: Holmsgaard Photography