Age Of Nemesis

Age Of Nemesis

Efter at have lavet tre plader på deres modersmål Ungarsk, har Nemesis udgivet deres første engelsksprogede plade "Eden?". Derfor var det tid for en lille snak med Østeuropas nok bedste Prog Metal band.

heavymetal.dk (HM):Kan du give vore danske læsere lidt indsigt i Nemesis og dets bandmedlemmer?

Zoltán Fábián (ZF):
Nemesis er et Ungarsk progressivt metal band som blev dannet i 1997. Vi udgav vores første plade "Nemesis" i 1998, som var på ungarsk. Året efter udgav vi så albummet "Abraxas". Derefter spillede vi en del headliner koncerter i landet. Efter at have skiftet tre af original medlemmerne ud besluttede vi os for at genindspille vores to første plader i engelske versioner. Bandet består nu af Zoltán Kiss (Vokal), György Nagy (Keyboard), László Nagy (Trommer) og mig Zoltán Fabián (guitar).

HM:I optog jeres første plader på ungarsk, men er nu skiftet over til engelsk er det for at kunne nå flere folk?

ZF:
Ja selvfølgelig, det giver flere muligheder end hvis vi sang på ungarsk. Og det betyder også at flere folk vil kunne komme til at høre vores musik.

HM:Har det betydet noget for jer at i kommer fra Ungarn, hvilket ikke er særlig kendt for metal bands?

ZF:
Vi har fået en del god respons fra hele verden. Vi bliver meget glade når vi læser reviews af vores plader, noget kan jeg slet ikke fatte at det sker for mig, fordi vi er et lille band fra et lille land som Ungarn.

HM:I jeres infoseddel fra pladeselskabet står der at jeres næste fuldlængde allerede udkommer om seks måneder. Kan du give mig lidt informationer om den.

ZF:
"Psycogeist", som pladen hedder, vil blive udgivet igennem Sensory i marts og vil have en lignende lyd som "Eden?". Dette er fordi vi optog de to plader på samme tid. Pladen indeholder seks sange som danner et koncept om en psycho thriller, og resten som står for sig selv. I mine øjne er det et bedre album end "Eden?", men det er jo noget som lytterne bestemmer i sidste ende.

HM:Jeres sange er meget lange og episke, er der en speciel grund til det eller er det bare noget der kommer af sig selv?

ZF:
Det er ikke noget vi stræber efter. Vi tæller ikke minutterne når vi skriver sange, hehe. Vi går efter at putte vore tanker og følelser ind i vores musik. Disse er lange og episke temaer. Sommetider både i lyrisk og musisk forstand, men vi har også nogle numre der ikke er så lange.

HM:Har I planer om at komme til at optråde live i Europa for at promovere jeres nye skive?

ZF:
Vi kunne godt tænke os at spille i Europa, og vi er i gang med at søge efter muligheder for at kunne komme til det.

HM:Siden i stadig er et meget ungt band, hvad er så jeres ønsker og ambitioner for Nemesis?

ZF:
Vores mål er at udgive plader i flere lande og spille hvor vi kan komme til det. Det er også vores plan at udvikle os som musikere og sangskrivere. Det er vist også nok for nu tror jeg, hehe.

HM:Med titler som "Dismal Sorrow", "Escape" og "Eden?", lyder det som om jeres tekster er meget dystre. Eller findes der et positivt budskab bag det hele?

ZF:
Vores tekster skaber nogle bizarre humørbilleder, og det er ikke altid at de følger hinanden. De følger altid stemningen i musikken. Selvfølgelig har vi også mere tætte strukturer i vores tekster. Teksterne er for det meste om negative ting som frygt, følelsesmæssige problemer og sindsforstyrelser. Men vi er ikke sådan nogle mørke og depressive fyre. Det er bare noget som kommer naturligt i teksterne.

HM:Coveret viser et par som står foran en ruin af en by, er der en særlig betydning bag ideen?

ZF:
Det handler om muligheden for forsættelse af livet efter den sidste dag (dommedag), men iblandt ruinerne af den ødelagte jord. Om hvordan den nye verden ville være, er dette den nye Edens have? - Coveret er desuden malet af H. Jules som virkelig har gjort et fantastisk arbejde.

HM:Af de åbenlyse inspirationskilder som Dream Theater og Fates warning, er der andre bands som har haft en lignende stor indflydelse på jer?

ZF:
Jeg er 33 år gammel, John Petrucci er 36. Jeg ved at jeg er ingenting i forhold til ham, men vi har de samme inspirationer som Rush, Marillion, Queensrÿche og Yes. Jeg elsker musik, og hvis der er en bestemt sang jeg kan lide, kan det sagtens have indflydelse på mig. Jeg kan virkelig godt li' Dream Theater men det er ikke min mening at kopiere dem.

HM:I vandt Rock Hard's "Unerhört" kampagne i 2001 for bedste unsigned band, var det noget der betød meget for Jer eller er I mere interesseret i hvad jeres fans synes?

ZF:
Det betyder altid mest hvad vores fans synes. At komme fra ingenting og vinde den konkurrence var et totalt chok for os, men også den bedste ting der nogensinde er sket for os. Vi vandt tid i Woodhouse studiet i Hagen, Tyskland, hvor vi optog to coversange sammen med Siggi Bemm. Og han sagde at han gerne ville producere os i fremtiden.

HM:Hvad sker der for bandet i den nærmeste fremtid?

ZF:
Vi har allerede optaget et tredje album i december, som blev udgivet på ungarsk, men vi vil lave en engelsk version lidt senere, så i også kan forstå det, hehe. Pladen er et koncept album som hedder "Terra Incognita" og varer 67 minutter. Desuden håber vi også at kunne spille på Progpower festivalen i Atlanta til november.

HM:Nogen sidste ord?

ZF:
Ja, tak til alle som har vist interesse i bandet. Hvis vi kommer jeres vej med et liveshow, lover jeg at i ikke vil blive skuffet!