Januar 2023 - kickstart dit koncertår

Gigs januar 2023

Nyt år, flere dejlige liveoplevelser

Vi håber, alle I læsere er kommet godt ind i det nye år. Generelt håber vi på redaktionen, at 2023 bliver et år med nul restriktioner for koncerter og festivaler, og at musikkens kvalitet frem for kvantitet forhøjes – uanset hvad så glæder vi os til at høre en masse nyt musik, både live såvel på plade. For at få kickstartet året, så får I her bud på, hvad I kan tage ud at se i januar for, at få jeres koncertår i gang på fornemmeste vis.  Vi kommer helt sikkert til at dække nogen af disse herligheder

De danske artister

Prime is Coming 2023
Prime is Coming er blevet en trolig årlig tradition, hvor en række spændende artister fra Prime Collective stikker hovederne sammen på en lille Danmarksturné. Det plejer altid at være nogle velafholdte arrangementer med masser af gode idéer. Til Prime Collectives helt store ros så går pengene fra turen altid til velgørende formål, så der er absolut ingen undskyldning for ikke at støtte og så samtidig få sig en god oplevelse. Årets lineup er følgende: Aphyxion, Ghost Iris, The Interbeing, Royal Deceit, Sorthandsk og Hanging the Nihilist. Det bliver afholdt på Hotel Cecil KBH 6/1, Train Aarhus 7/1, Skråen Aalborg 13/1 og Posten Odense 14/1.

When Copenhell Freezes Over 2023
Dette er også blevet en årlig tradition, og vanen tro byder WCFO på muligheden for at møde dine Copenhell-kammesjukker igen til en aften med en god blanding af forholdsvis veletablerede danske bands og nogle spændende upcoming bands. I år er det Orm, Kollapse, Nakkeknaekker, Feather Mountain, Plaguemace og Omsorg, som står for underholdningen. Det vil sige en lækker blanding af mesterfuld black metal, ung energisk dødsmetal, atmosfærisk tonstung post-metal og melodisk prog. En aften, hvor der er noget til enhver smag. Du skal skynde dig, hvis du vil have billet, da koncerten i Vega d.28/1 snart er udsolgt.

S.L.E.M. 2023
Hvis du ikke er bekendt med S.L.E.M., så kan du læse følgende fra deres pressetekst: ”Lavuk Entertainment og Dark Mental Festival er stolte af at kunne åbne dørene til S.L.E.M 2023 lørdag d. 7. januar. S.L.E.M er Entertainments bud på et skarpt metalkoncept med fokus på mangfoldigheden i musikken og genrens vækstlag i Danmark og oprindeligt udviklet af en gruppe af Entertainments ansatte med funktionsnedsættelser. Vi har afholdt S.L.E.M siden 2018 – både i lille og stor skala på københavnske venues som PLU-Bar, Literaturhaus og Lygten Station. Vi deler et ønske om at forene mennesker på tværs af funktionsniveau gennem musikken, og det gør et partnerskab imellem os så oplagt. Det allervigtigste formål med S.L.E.M er, at vi skaber en platform, hvor mennesker, der normalt ikke har berøring med hinanden, mødes om passionen for smuk, mørk lyd”. I år står Beneath the Silence, Hadron og Nicolaj Jul for underholdningen d.7/1 på Lygten Station.

HXC over HCA #2
Odense er efterhånden ved at etablere sig som Danmarks nye hardcorehovedstad med arrangementer som ILTER og deres nye HXC over HCA. Der er lagt op til en aften med voldsom energiudveksling, når Dagger Threat, Hearteater, Omsorg, Sickseed og Terrorpy bringer moshpitten til HCA’s hjemby d. 21/1.

Extremely Rotten Death Metal Vol. 18
Som navnet indikerer, så fortsætter endagsbegivenheden ufortrødent, og i år er det Dead, Undergang og Chaotian, der skal fremmane mørket i Pumpehusets rammer.

Der er ekstremt mange andre spændende koncerter med danske artister i januar som bl.a. Être, Lifesick, Defecate, Cabal, Nyredolk og A Road to Damascus – så tag et smut forbi vores koncertkalender og hold dig orienteret. Husk at købe billet i god tid.

De internationale artister

For ikke at drukne jer læsere i et langt skriv så holder vi dette segment kort. Her er vores anbefalinger til koncerter på det internationale område:

The Ocean og Karnivool. Det erfarne tyske prog-metalorkester The Ocean kan opleves d. 20/1 på Radar i Aarhus og ellers sammen med det spændende australske prog-rockband Karnivool d. 24/1 i Pumpehuset (desværre udsolgt, hvilket er forståeligt, da Karnivool sjældent kan opleves i Danmark).

D. 22/1 bliver årets helt store fjollede fest, når det evigt crowdsurfskabende piratorkester Alestorm medbringer Gloryhammer, Windrose og Rumahoy i Falkonersalen.

Av, av, av. D. 25/1 er der nok nogle stykker, som er i to sind over, hvad der skal vælges: Apocalyptica, Epica og Wheel i Amager Bio eller Revocation, Goatwhore, Alluvial og Creeping Death i Pumpehuset. Vi hælder selv til sidstnævnte.

D. 28/1 kigger Heaven Shall Burn, Trivium, Obituary og Malevolence forbi Amager Bio. Det bliver en aften i selskab med nogle meget erfarne herrer. Det her er sådan en koncert, som enten kan blive helt vanvittig pga. nostalgi og publikumsenergi eller falde helt til jorden, da de fire bands allerede kan være livetrætte. Der er kun en måde at finde ud af det på: ved at købe billet og dukke op.

Her er et link til vores koncertkalender, hvor resten kan læses:
https://heavymetal.dk/koncertkalender

Kommentarer (1)

Mogens Pilgaard Sørensen

ME

Kunne godt lige bruge et venue med Magnified Eye på plakaten. Længe siden og det er på tide :-)
VH Mogens | https://www.mps-solutions.dk