SLET DET - Start Forfra

Start Forfra

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash, Sludge metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Solid debut, der bestemt ikke skal slettes

Så kan du lære det, din dumme anmelder…!

Jeg skal blankt erkende, at jeg forud for mit første møde med den nye danske kvartet Slet Det troede, der var tale om en tyk omgang pis. Bandnavnet – og ikke mindst albumtitlen Start Forfra – fik mig til at tænke på, om der mon var tale om et nyt Red Warszawa. Altså, hvis Slet Det er bare en smule seriøse, må der da som minimum være en ironisk distance til genren? Nej! Jeg tog fuldstændig fejl, og jeg bøjer mig i støvet. Slet Det skal tages alvorligt, og det, de har gang i, er absolut ikke tosset!

“Velkendte musikalske elementer, nye strømninger og lyrik på dansk”

Med de ord beskriver de rutinerede drenge i Slet Det, hvad de er for en størrelse. De fire herrer, som består af nuværende og tidligere medlemmer af blandt andet Hatesphere, Olm, I’ll Be Damned og Jerkstore, spiller god gammeldags metal, der med stærke riffs og fine hooks har solide rødder i old school thrash. Slet Det er dog ikke blege for at blande lidt groove, sludge og til tider også lidt death metal ind deres lyd, og det gør debutalbummet Start Forfra til en god, forfriskende oplevelse. Tænk på energien hos Power Trip, kompromisløsheden hos Machine Head, lidt af Slayers riffs og groovet fra Down, så har man et meget godt billede af, hvor i landskabet man befinder sig. Og nu, vi er ved Down, så har Start Forfra den samme skrabede lyd som sludge-mestrenes første par plader. Musik som denne skal være rustik og beskidt, og jeg skal love for, at det udtryk er blevet indfanget her. Lidt mere bund havde ikke gjort noget, men det er generelt en stærk produktion.

Start Forfra handler umiddelbart om svigt, afmagt og tomrum, men er også et optimistisk album om personlig udvikling, et opråb om fællesskab samt kampen for retfærdighed. Skivens bedste numre er “Har Levet Det Liv” og “Skræmtidens Børn”, mens seneste single “Levende Død” bestemt heller ikke er skidt. Desværre må jeg dog påpege det kedelige faktum, at Start Forfra er alt for kort. Albummet består reelt kun af seks numre, da en lidt ligegyldig intro og ditto outro ikke kan regnes med, og så er den samlede spilletid på lige knap 26 minutter lige til den tynde side. Især når variationen heller ikke er større, end det er tilfældet.
Og så er der lige vokalen… Den er ikke decideret skidt, men den er anstrengt og virker forceret, hvilket bliver lidt trættende i længden og dermed ødelægger helhedsindtrykket en smule. Ved første gennemlytning kom jeg til at tænke på Crowbars tidligere udgivelser, hvor Kirk Windsteins vokal virker lige så anstrengt. Som om der simpelthen ikke er luft nok til at brøle ordentligt igennem. Øv!

Stærk dansksproget crossover-metal

Slet Det er absolut ikke en joke. Jeg giver mig selv et hidsigt rap over nallerne og en omgang skridtprygl med en våd Søndagsberlinger for straks at tro, de måtte være useriøse, bare fordi de tænker anderledes. Start Forfra er ikke en ny dansk metalklassiker, men der er tænkt i nye og interessante baner, der udfordrer konventionerne i dansk metal, og det skal anerkendes og æres. Som skrevet er vokalen ikke min kop te, og pladen slutter, før den rigtig kommer i gang, men med stærke riffs, gode hooks og en god håndfuld headbangfremkaldende øjeblikke har Slet Det fat i den lange ende, og Start Forfra kunne nemt være starten på noget stort.

Tracklist

  1. Gnist
  2. Har Levet Det Liv
  3. Skræmtidens Børn
  4. Start Forfra
  5. Træd Væk (fra kanten)
  6. Levende Død
  7. Afmagt
  8. Lad Det Brænde

Kommentarer (8)

Burkina-Faso Man

Burkina-Faso

Hello, -i am Burkina-Faso Man

Rallemisse

helo

helo burkina-faso man what is up man

Hey man

Hey man

Hey Burkina-Faso Man -i am Hey Man,-

Rillemisser

Efterårssemester 2020

Hey again Burkina-Faso Man just checking in to see if you still have seen my mail concerning the bank account details for the late great prince of Mumbaive in Ghana I am pleased looking forward to hearing from you mr. Burkina-Faso Man

yours truly

Rallemissedreng.

Burkina Faso Man

Serengeti

Jappet. Jappet.

Skede

jeg åbner skeden

Det er fedt at åbne en skede.

Basim

Hej jeg hedder Basim

Det er vist en TEMMELIG stor skede. Matas har også åben.

Heavy Højtaler

12 "

KILLEM ALL

Tilføj kommentar