Simon Laulund - Chronicles of Change

Chronicles of Change

Udkom

Type:EP
Genrer:Prog rock, Prog metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Få det bedste ud af det

Corona har sat en stopper for ufattelig mange ting: Koncerter, festivaler og andre sammenkomster er blevet aflyst på stribe, flere artister har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og det samme gælder for vores kære spillesteder. Heldigvis er der også kommet noget godt ud af krisen: En masse musikere har pludselig fået tid til at nørde i deres hjemmestudier og udgive ny musik. Københavnske Simon Laulund er en af disse. I november 2020 færdiggjorde han nemlig sin debut-ep, Chronicles of Change – og hvis du er til guitarorienteret prog rock, bør du nok læse med her.

Kalder alle guitarnørder

Chronicles of Change er en forholdsvis lang ep med seks numre fordelt over 30 minutter. Samtlige skæringer er instrumentale, de kredser om Laulunds smagfulde guitarspil, og selvom den overordnede genre er progressiv rock, leger Laulund også med elementer fra metal, funk og jazz, ligesom de atmosfæriske toner fylder en del. Inspirationen fra de yngre guitarvirtuoser Tosin Abasi, Plini og måske også Tim Henson er tydelig, og i det hele taget er det et meget stramt og kompetent udtryk, vi møder på ep’en.

Laulund er en dygtig guitarist. Ingen tvivl om det: På ”Keep Gary On” præsenterer han ep’ens mest fængende riff, på ”The Misfit” imponerer særligt sidste halvdel med lækker lead og groove, og på ”Ambitiouz” blandes det stille, atmosfæriske med det rockede, forvrængede. Ja, på ”Weztern Crystalz” får vi sågar nogle momenter, der minder ret så meget om førnævnte Abasi. Der er generelt god grund til at være begejstret for Chronicles of Change – især, hvis du er guitarinteresseret.

Desværre er der også et par punkter, som trækker i den anden retning: Flere af kompositionerne er en anelse for jævne; de mangler den der wow-faktor – om det så er et ekstraordinært fængende guitarriff, en overraskende drejning eller noget helt tredje. Laulund imponerer gang på gang med flotte teknikker og interessante idéer, men helt fængende er ep’en kun stedvis. Desuden kunne man savne en smule mere bund og varme i lyden.

Masser af muligheder

Simon Laulund er en vældig dygtig musiker og helt sikkert en, vi kommer til at høre mere til. Med Chronicles of Change præsenterer han et højt teknisk niveau og et flot lydunivers, og selvom kompositionerne lige mangler det sidste skud dynamit, er ep’en en fin debut. Trænger du til noget andet end mastodonterne Animals as Leaders og Intervals, er det måske Laulund, du bør ty til.

Tracklist

  1. The Misfit
  2. FunkenMall
  3. Ambitiouz
  4. Weztern Crystalz
  5. Keep Gary On
  6. Chronicles of Change

Tilføj kommentar