Rammstein - Reise, Reise

Reise, Reise

· Udkom

Type:Album
Genrer:Industrial metal, Rock
Spilletid:47:51
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8,5/10 baseret på 4 stemmer.

Endelig, endelig udkom årets absolutte party plade.

Denne gang var de gæve østtyskere ellers kun tre år om at få deres nye mesterstykke udgivet. Rammstein er frontløberne for en hel ny musik stil, NDH (Neue Deutsche Härte), selvom det ikke var dem der fandt på stilen, det var "Oomph!". Men de udviklede den og gjorde ikke alene musikken knald hård, men også kommerciel. Ikke alene er de nu Tysklands største musikeksport overhovedet; de sælger 100.000’er af plader i engelsksprogede lande, hvilket næsten var utænkeligt for bare fem år siden. De fylder alle haller og arenaer i verden til bristepunktet, de fleste fatter ikke et klap tysk, men tager til koncert for at se nok verdens bedste liveshow. De er sgu skøre de tyskere.

Med mig som fan, lige siden de lagde ud med debuten "Herzeleid", var det klart at deres plade var årets højdepunkt for mig, selv om den næsten kun kunne skuffe. Hvordan skulle de kunne overgå de tre gudeskiver de allerede har udgivet? Fordi efterhånden må det knibe at finde på flere enestående riffs, da Rammstein’s sange altid er bygget op om næsten kun ét groovy og iørefaldende riff, blandet med Flakes’ vidunder keyboard og Till’s bjørne vokal. De havde også udtalt, at nu ville de prøve noget nyt, da tre plader i samme dur måtte være nok. Heldigvis gik det ikke så slemt som jeg frygtede, jeg troede at nu ville de hoppe med på Nu Metal vognen, eller noget helt andet. Men heldigvis holder de stilen - ja, næsten da. Der er lige to sange på skiven som er helt ved siden af, det ene er "Los" som er et yderst groovy nummer, de har bare glemt at smide distortion på. Det lyder faktisk temmelig fælt efter min smag. Det andet er "Ohne Dich", som er en ballade, joh Rammstein har lavet ballader før, men det var altid med en herlig pervers og ironisk tekst og balladerne plejede at være rigtig seje. "Ohne Dich" er bare et enormt kedeligt nummer. Det var så de to anderledes og "dårlige" numre. Men en sang som "Stein Um Stein", som er en typisk Rammstein banger, er for mig også halv ringe - Ikke noget der fænger her og når Till skriger lyder det sgu ikke for godt. Nå, men det må være nok med tilsviningen af mine helte, fordi resten af de otte numre er som sædvanlig bare guf for øregangen. "Mein Teil" og "Amerika", som de fleste efterhånden kender fra radioen eller fjernsynet, er jo bare typisk Rammstein med herlige ironiske tekster; Amerika, som omhandler det vi alle ved - at hele verden er så amerikaniseret at man brækker sig. Men for mig på pladen er det nok øreslaskeren "Moskau" som er den bedste, hvor Till hygger sig på luderbar i Rusland. Generelt er den røde tråd netop "Reise, Reise". I den tunge og dystre "Dalai Lama" er vi blandt andet på flyrejse og alt går ikke som planlagt… endnu engang herligt fortalt af Till og flot iscenesat af bandet. En sang som titelnummeret kan også gå hen at blive en klassiker, da den ren musikalsk er fortsætteren til "Mutter". Rammstein har jo på tekstsiden igen overgået sig. Ikke nok med, at "Mein Teil" omhandler den tyske Internet kannibal, men et nummer som "Keine Lust", der er lidt i stil med "Du Hasst", omhandler at "hygge" sig med dyr.

Så selv om jeg nævnte før, at jeg nok blev skuffet, er jeg ikke blevet det, fordi jeg havde helt ærlig ikke troet på de kunne levere en plade til top karakter igen, igen. Så Rammstein’s dårligste plade pga. de to "svipsere", men alligevel årets plade. Basta.

Tracklist

 1. Reise, Reise (4:11)
 2. Mein Teil (4:32)
 3. Dalai Lama (5:38)
 4. Keine Lust (3:43)
 5. Los (4:24)
 6. Amerika (3:47)
 7. Moskau (4:16)
 8. Morgenstern (4:00)
 9. Stein um Stein (3:52)
 10. Ohne dich (4:31)
 11. Amour (4:51)

Kommentarer (13)

helloween

helloween

Indlæg: 167

Er helt enig.

Er helt enig.
Syntes sku heller ik den helt lever op til deres foregående plader.

Jeg ser "Mutter" som Rammstein's musikalske højdepunkt, og jeg havede faktisk heller ik regnet med at de ville overgå den, hvilket de jo heller ik gør.

Mit yndlingsnummer er klart "Moskau" selvom det er en af de mere stille numrer på pladen.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Fantastisk smag du har

Fantastisk smag du har "Helloween" synes også Moskau er den bedste-tør væde på at det er deres næste single.

Purpur0075

Indlæg: 109

Jeg er altid bagud med nye

Jeg er altid bagud med nye metalalbums, dels fordi jeg synes det er for dyrt at give 150 kr. for én CD og så tjekker jeg altid om biblioteket får dem først.

Meen, jeg fik hørt ca. halvdelen (frem til "Amerika", tror jeg) i GUF nogle dage før den udkom og det lød skam også helt i orden.

helloween

helloween

Indlæg: 167

Jeg er nu ik så sikker på

Jeg er nu ik så sikker på "Moskau" blir udgivet som singel.
Kender en del der ik kan li den, da de syntes damen lyder som en fra t.a.t.u.

MGS

MGS

Indlæg: 180

@4: Mon ikke det er fordi det

@4: Mon ikke det er fordi det _er_ dem fra t.a.t.u. ?!

helloween

helloween

Indlæg: 167

@5: Google er din ven ;-)

@5: Google er din ven ;-)
Så efter lidt søgning nej, det er vist ik en af dem.
Og selvom Rammstein har fået mange underlige ideér igennem tiden, er den tanke nok for langt ude......

Evil Mike

Indlæg: 19

Det er ikke t.a.t.u., selv om

Det er ikke t.a.t.u., selv om det kunne have været en sjov detalje. Køber man cd'en er der henvist til en kvinde ved vist nok navnet Tina-et-eller-andet. Men i øvrigt et fedt album, så det kan godt anbefales at tjekke det, hvis man ikke har gjort det endnu.

helloween

helloween

Indlæg: 167

@7: Har sku købt cd'en.

@7: Har sku købt cd'en.
Hun hedder ik Tina men Viktoria Fersh.

R.K

R.K

Indlæg: 19

dav dav han er god men han er

dav dav han er god men han er ikke min aller bese sanger men da er da nogen sange da på jeg god kan li det er den muskva

R.K

R.K

Indlæg: 19

und skyl jeg mente Moskau

und skyl jeg mente Moskau

riheg03

Indlæg: 26

Rammstein bliver bedre for

Rammstein bliver bedre for hver plade, og Reise Reise er deres musikalske højdepunkt. Fede sange med dejligt perverse tekster (Keine Lust og Stein um Stein) er to af Rammsteins bedste sange NOGENSINDE!), tunge riffs, dommedagsrytmer, Tills dejlige dystre stemme, kan man ønske sig mere? Køb den før din nabo.

Eiler

Indlæg: 42

Jeg vil nok sige, at dette

Jeg vil nok sige, at dette album ihvertfald ikke er bedre end "Mutter", men den er ihvertfald bedre end både "Sehnsucht" og "Herzeleid"! Den er overhovedet ikke så monotom som deres forrige plader.
Specielt "Reise, Reise", "Mein Teil", "Los", "Amerika" og "Moskau" synes jeg er super fede, hvorimod de andre sange mere er: "Nå ja, der skal jo være nogle flere sange på albummet", altså lidt hen ala ligegyldige.

7/10

David

Keine Lust har intet med

Keine Lust har intet med dyresex at gøre.