Parkway Drive spiller koncert på COPENHELL 2023.
Parkway Drive - Ire

Ire

· Udkom

Type:Album
Genrer:Hardcore, Metalcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 8,7/10 baseret på 3 stemmer.

Australiyeahhhhh

Parkway Drive, dannet i 2003, imponerer med deres 5. glohede album, og de australske bastards demonstrerer med attitude og kækhed, at de er mere end fit for fight. Ire, som betyder harme eller vrede, er titlen på dette album, der også til fulde byder på aggressioner og massivt drive.

Bandet laver en drejning fra den typiske hardcore/metalcore-stil mod et mere poppet udtryk med dette album. Men lad det ikke afholde dig fra at give det en chance. Det lykkes nemlig bandet fremragende at blande elementer fra metal/hardcore-stilen med det mere poppede udtryk, fordi det stadig er flosset i kanten, og fordi det brutale stadig er en del af arrangementet. Produktion er bundsolid og tung med en ren og up to date-lyd.

Nogle vil sikkert mene, de løber en for stor risiko med at ændre stilen så markant. Jeg mener, det er vovet, frækt og ikke mindst fantastisk nyskabende. Måden de har mixet det poppede med det brutale, er ikke mindre end unik.

Lyden er stadig modbydelig ond, og der er stadig skånselsløse og stærke melodier. De formår at beholde den uforskammet fede energi, som de er kendt for. Det er vanedannende, det er catchy, og om du kalder det det ene eller andet, er det metal på sit allerhøjeste med mange nuancer og mange kanter.

Etiketten takt og tone får en helt ny betydning

Albummet får dig til at tabe pusten, og dets intensitet trænger ind i hver eneste pulserende celle. Alle i bandet leverer varen med så meget smæk på, og du bliver underholdt fra start til slut.

De skarpe tekster, der er rene godbidder fremføres af Winston McCall, og leveres som altid med et sing a long-kor. Det er et under, at Hr. McCall ikke flår sine lunger ud med hans til dato mest brutale og sønderflænsende growl.

Styrken i McCall’s stemme når virkelig højdepunktet med dette album, som efter min mening er en helt klart værdig favorit til en af årets skarpeste leveringer – derfor 10 hudløst onde kranier!

Kulmination i København

Når Parkway Drive gæster Store Vega 28.1.2016 med Architects og Thy Art Is Murder, er der garanteret førsteklassesmetal, og mon ikke det vil slå gnister over tagene over København. Som McCall synger: “One life, one shot, give it all you got”.

Tracklist

 1. Destroyer
 2. Dying To Believe
 3. Vice Grip
 4. Crushed
 5. Fractures
 6. Writings On The Wall
 7. Bottom Feeder
 8. The Sound Of Violence
 9. Vicious
 10. Dedicated
 11. A Deathless Song

Kommentarer (6)

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 45

10 tal........ Nej!!!

Mens alle nok sidder hjemme i DK og slå mave fra god julemad, så sidder jeg og hygger mig lidt på et skib midt i middelhavet.
Computerarbejdet er overstået og jeg nu nok, at det er ved at være tid til at jeg for skrevet lidt herinde på heavymetal.dk.
2015 har tros alt budt på mange skiver fra div.

En af dem som er kommet med nyt er Parkway Drive, og jeg må indrømme at jeg ikke tidligere har stiftet bekendt skab med Parkway Drive, så da jeg så anmeldelsen herinde og vurderingen lød på 10. Ja, så tænkte jeg at jeg måske skulle prøve nu.

Og min konklusion er desværre klar! Det er al al for let at få en vurdering på 10.......
Jo, der er helt sikkert gode numre på skiven. Bl.a dying to believe som jeg mener rummer noget af det, som der skal til for at få top vurdering.
Men jeg tager desværre mig selv i at sidde og zappe forbi visse numre, fordi de simpelthen er for kedelig....

Alt i alt mener jeg at dette er en gennemsnitlig plade, dog med god lyd og det er derfor jeg havner på 6 og ikke 5.

Skal man op på 10 i min bog, så snakker vi albums som Macjine Head Burn my Eyes, Amon Amarth Versus the World eller Paradise Lost Draconian Times.
Plader som alle har budt indt med noget specielt og plader som man ikke glemmer og snakker om længe efter.

Parkway Drive med Ire vil nok hurtigt gå i glemmebogen.

Jesper Beck gav Parkway Drive - Ire 6/10.

Dorthe Maja Løwe

Dorthe Maja Løwe

Tidligere anmelder

Indlæg: 4

Fedt med engagerede brugere

Hvor er det dejligt med engagerede brugere, og at vi ikke er enige, gør nu ikke det helt store. Slet ikke når nu musik er en så individuel oplevelse!
Jeg kan se, du har givet en del kommentarer på diverse anmeldelser, og hvis det er noget, du brænder for, altså at skrive og give din vurdering, mangler vi seriøse anmeldere :-)
Det kan du jo overveje. Fortsat god jul herfra, og tak for at give din mening til kende.

Jesper Beck

Jesper Beck

Tidligere anmelder

Indlæg: 45

Takker :o)

Hej Dorthe.

Tak for din julehilsen.

Jo, Jeg brænder sku' for metallen og har virkeligt lyst til at skrive her.
Men Jeg har desværre et job, hvor jeg er 2-4 uger væk og ikke har mulighed for at hente musik som I foreskriver.
Men kunne I se gennem fingerne med dette, så kunne det muligvis have interesse at skrive lidt mere her. Jeg er jo også 2-4 uger tilsvarende hjemme, når jeg så har fri.

Jesper Beck gav Parkway Drive - Ire 6/10.

Dorthe Maja Løwe

Dorthe Maja Løwe

Tidligere anmelder

Indlæg: 4

Hvis det har interesse

Hvis det har interesse, kan du prøve at kontakte redaktionen her på forsiden. Det er Claus, der står for alt vedrørende skribenter osv :-)

Michael T.

10 tal.. Enig!

Jeg er helt enig med anmelderen. Det her album holder så meget og jeg er helt og aldeles forelsket i Hr. McCalls vokal - og teksterne er både fede og vedkommende.

For mig virker albummet som en fusion af mange genrer; hardrock, metalcore, 80'er rock, numetal og giver i sidste ende et helt nyt udtryk, som tiltaler mig rigtig meget.

Dorthe Maja Løwe

Dorthe Maja Løwe

Tidligere anmelder

Indlæg: 4

Mange tak

Mange tak for din kommentar Michael T.

Tilføj kommentar