As I Lay Dying spiller koncert i Amager Bio, København S .
As I Lay Dying - Awakened

Awakened

· Udkom

Type:Album
Genrer:Metalcore, Thrash metal
Spilletid:42.46
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det amerikanske hardcore band As I Lay Dying er tilbage med deres nyeste skive Awakened. Albummet er det sjette fra bandet i deres efterhånden over ti år lange karriere.

Skiven indledes med "Cauterize", hvor et skrig flænser lydbilledet, og så er der lagt i kakkelovnen til 43 min. energifyldt metal. Awakened er det nyeste fra bandet efter opsamlingsalbummet Deceit. En skive som var mit første bekendtskab med As I Lay Dying, og som næsten fik mig til at afskrive bandet med det samme. For mig fungerede blandingen af hardcore og klassiske 80’er heavyelementer, som bandet gjorde brug af her overhovedet ikke, da den blanding i mine øre slet ikke passede sammen. Derudover var flere af numrene kedelige og uden overraskelser, men jeg må sige, at As I Lay Dying med Awakened i den grad har fået mig omvendt. Skiven er fuld af gode numre, og med en blanding af hardcore vokal samt lyd, og en mere punk/ highschool rocked vokal – tænk The Offspring og Alien Ant Farm – har bandet formået at skabe en række energifyldte og melodiske numre. Især den nævnte "Cauterize" og "Whispering Silence" går rent ind, for her går instrumenter og den aggressive vokal op i en højere enhed. Herved fremkommer melodiske og aggressive numre, som sidder lige i skabet.

As I Lay Dying formår med Awakened at overbevise mig om, at bandet har en plads i den hardcore metal, for As I Lay Dying har med Awakened skabt en god og energifyldt plade, hvis numre hænger ved.

Tracklist

  1. Cauterize
  2. A Greater Foundation
  3. Resilience
  4. Wasted WordsWhispering Silence
  5. Overcome
  6. No Lungs To Breathe
  7. Defender
  8. My Only Home
  9. Tear Out My Eyes