Marduk spiller koncert i Eksercerhuset, Fredericia .
Marduk - Serpent Sermon

Serpent Sermon

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Melodic Black Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Serpent Sermon er tolvte album fra det svenske blackmetal band Marduk.

Marduk har en historie, som går tilbage til 1991, hvor bandets hovedmand Morgan besluttede at skabe det mest blasfemiske og brutale metalband, som verden endnu havde set. En mission som må siges at være lykkedes meget godt, for med skiver som Dark Endless, Panzer Division og Rom 5: 12 samt flere legendariske optrædener har bandet opnået kultstatus rundt om i metalverdenen. Selvom Marduk har kultstatus indenfor metalverdenen, er Serpent Sermon mit første rigtige kendskab med bandet. Jeg har lyttet til få numre fra Rom 5: 12, og lidt andet fra bandets bagkatalog, men jeg har aldrig fået givet bandet en ordentlig chance. Derfor er Serpent Sermon min mulighed for at få gjort bod på dette.

Serpent Sermon er en af de første ting, som jeg lægger mærke til, den veksling i tempo som bandet benytter sig af. Et godt eksempel på dette er tredje nummer på skiven "Souls for Belial", hvor introen består af en guitar, som har en 70’er lignende lyd samt en grum vokal. Et halvt minut inde i nummeret eksploderer tempoet, og der kommer for alvor gang i blackmetallen, med hurtige trommer, gentagne guitar stykker og den mørke blackvokal. Ca. halvvejs i nummeret trækkes tempoet, så nummeret får en mere doom-agtig lyd, hvorefter nummeret igen skifter til et hurtigt tempo. Denne konstante vekslen i tempo går i gennem de fleste numre, hvilket skaber en god balance i det kaos, som der ellers er at finde i blacken. Derudover skaber temposkiftet også en god variation.

En anden ting, som jeg lægger mærke til, er den instrumentelle opbygning af de enkelte numre. Flere steder gentages de enkelte stykker, og man sidder som tilhører og venter på, at nummeret eksploderer. Marduk formår den svære kunst at gøre disse gentagne stykker så tilpas lange, at man spændt sidder og venter på, at nummeret skal fortsætte, og samtidig er disse stykker ikke så lange, at de bliver kedelige. Stemningen og atmosfæren på Serpent Sermon er eminent. Marduk formår at kombinere vokal og instrumenter, så hvert eneste track får et ondskabsfuldt og koldt skær. I dette hele taget formår Marduk at bruge få elementer på mange forskellige måder, og derigennem få skabt en varierende lyd, hvor den røde tråd aldrig forsvinder. Hvert enkelt nummer har sin egen plads, men alligevel formår Marduk at skabe en sammenhæng numrene imellem.

Serpent Sermon er alt i alt en ganske god skive, og personligt er jeg godt tilfreds med at have givet Marduk en chance. Albummet er glimrende bygget op, og der er masser af ond stemning og mørk atmosfære.

Her er mit yndlingsnummer fra skiven Souls for Belial.

Tracklist

  1. Serpent Sermon
  2. Messianic Pestilence
  3. Souls For Belial
  4. Into Second Death
  5. Temple Of Decay 6. Damnation’s Gold
  6. Hail Mary (Piss-soaked Genuflexion)
  7. M.A.M.M.O.N
  8. Gospel Of The Worm
  9. World Of Blades

Kommentarer (1)

metalfreak

Tidligere anmelder

Indlæg: 27

Det her album har simpelthen

Det her album har simpelthen det hele!! Noget nær det bedste de nogensinde har udgivet. Det hele virker, både det hurtige og de langsomme passager. Yderligere beviser Mortuus igen igen, at han er den bedste ekstrem metal vokalist i øjeblikket, og har været det de sidste ca. 7-8 år. Hvad den mand kan med den stemme er helt ufatteligt, og yderst beundringsværdigt.

metalfreak gav Marduk - Serpent Sermon 10/10.