Manticora - 8 Deadly Sins

8 Deadly Sins

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Spilletid:54:40
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Vore gæve landsmænd fra Power Metal bandet Manticora har igen fuldbragt et mesterværk. "8 Deadly Sins" hedder deres fjerde album, som er endnu et koncept album. Sidste gang var det en sci-fi roman der stod for skud, denne gang er det en lille ulækker historie om en mand der ligger på sit dødsleje og spekulerer på alle hans synder. En lille frisk detalje er, at alle sange er opdelt i årstal, hviket hjælper på forståelsen af historien og mandens liv. Musikalsk er der ikke sket de store ændringer siden "Hyperion", men hvorfor også Manticora har deres særegne stil, Lars Larsen's (Nej, ikke den jyske dyne virtuos) stemme kan man til enhver tid genkende. Og det er saft susme specielt i disse tider med denne overflod af melodiske Power Metal udgivleser. "8 Deady Sins" er til tider mere Thrashet, men også nogle gange mere melodiøs end "Hyperion" - hør blot nummeret "Help Me Like No Can". En fantastisk up-tempo smasher - hvilket omkvæd. Kunne ikke gøres bedre af noget andet Power Metal band. Det var bare et eksempel, der er stakkevis af flotte omkvæd og fede kor på pladen. Desuden har de fået Finn Zierler (Beyond Twilight) med på keyboard, og han er lige prikken over i'et. Pladen er produceret af Tommy Hansen, og lyd kan den mand lave.

De sympatiske drenge fra Manticora har igen lavet en fuldtræffer, og denne gang kan intet gå galt. De har et godt label bag sig, så nu skal de bare på en verdens turne med Blind Guardian eller Iced Earth. Så kan vi danskere være ligeså stolte som i 80'erne. Fordi med Power Metal bands som Manticora, Wuthering Heights og Pyramaze er vi mere end konkurrence dygtige.

Kommentarer (6)

Ole Bach

Indlæg: 236

I det hele taget bliver de

I det hele taget bliver de danske metaludgivelser bedre og bedre,dansk metal har aldrig været bedre.Håber denne udgivelse bliver en sællert.

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Jeg må indrømme at jeg har

Jeg må indrømme at jeg har lidt besvær med at komme ind på livet af dette album. Meget mere end hvad jeg havde med Hyperion. Det her lader til at gå mere tilbage til "Roots of Eternity" og så lidt mix med Blind Guardian. Men sådan umiddelbart er jeg nok meget enig med anmelderen... eller Keitel.

Mads

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

#2 Skiven kræver måske lidt

#2 Skiven kræver måske lidt flere gennemlytninger, men den bliver bedre og bedre. Den er også som du selv siger lidt henad Roots.. hvilket da også forbliver min yndlings Manticora. Som de forhåbentlig snart for gen udgivet. Det er glemt dansk guld.

helloween

helloween

Indlæg: 167

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

#Ja det er sgu ikke så ringe,

#Ja det er sgu ikke så ringe, en klassiker uden lige.

hellcock

Indlæg: 189

Jeg kan sgu bare ikke den

Jeg kan sgu bare ikke den vokal!
Dog har benyttet den herlige teknik til lave masser af flerstemmig vokal som dække (samme man gjorde med Guns n' Roses iøvrigt)