Kadavar - Berlin

Berlin

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Spilletid:52.13
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 4/10 baseret på 1 stemme.

Det får skægget til at gro

Kavadar er aktuelle med deres tredje udspil og både bund- og underholdningsniveauet er generelt højt, men variation efterlyses.

Kavadar har for længst stemplet ind som endnu et vintage retroband af den bedre slags og har på kort tid etableret sig blandt branchens bedste inden for segmentet, som er til trompetbukser og lav talje.

Ikke originalt, men "who cares"

Tredje udspil er en hyldest til den tyske hovedstad, og musikken er som skabt til halvlitershumle og gode venners selskab. Men det er værd at grave sig ned i detaljerne, for der er hits gemt rundt omkring. “Thousand Miles From Home” for eksempelvis.

Det får skægget til at gro

Generelt er der ikke nogen indledende piruetter eller ubeslutsomhed fra de tre tyskeres side. Albumåbneren "Lord Of The Sky” er en eminent start, og det er egentlig blot begyndelsen på et album, som måske ikke imponerer ved første gennemlytning. Men det er bare om at hænge på… Det får skægget til at gro, det her…

Produktionen er selvsagt analog og skabt uden skabt uden brug af kliktracking og autotuning - alle de virkemidler, der distancerer musikken fra det menneskelige touch. Det er selvsagt en god ide. Derimod er vokalen placeret en anelse for langt tilbage i lydbilledet og kommer derfor noget til kort. Guitarsoloerne er mest fraværende og generelt kunne man godt savne, at der blev progget mere igennem her-og-der. Skabelonen med radiovenlige 3-4 minutter lange numre ender med at køre lidt på maskinel autopilot, uanset at lyden er analog og hjertevarm.

Old school tilsat cool

I modsætning til branchens andre top hypede bands er de tekniske finesser ikke i højsædet, men fokus er derimod lagt på sangskrivning og det gode nummer - og den del af missionen lykkes, hvorfor det er værd at stikke til Berlin. Stik mig en stor hvedeøl og en currywurst, og vi var endt på 8, men det ender på 7.

Bandet er i København i starten af december med Satan’s Satyr som support, og som et forrygende liveband skal du ikke snyde dig selv for denne oplevelse.

Tracklist

 1. Lord Of The Sky
 2. Last Living Dinosaur
 3. Thousand Miles Away From Home
 4. Filthy Illusion
 5. Pale Blue Eyes
 6. Stolen Dreams
 7. The Old Man
 8. Spanish Wild Rose
 9. See The World With Your Own Eyes
 10. Circles In My Mind
 11. Into The Night
 12. Reich Der Träume (bonus track)