Godsmack - 1000hp

1000hp

· Udkom

Type:Album
Genrer:Hard rock, Alternativ metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En energifyldt og festlig plade, bliver ensformig i længden.

Intro Amerikanske Godsmack har siden deres debutplade i 1998 været et at de helt store navne inden for hardrockgenren. Med hårdtslående riffs og masser af attitude har de gennem deres diskografi på seks studiealbums, mere eller mindre vedligeholdt samme stil uden at foretage nogle drastiske ændringer..

Dette er noget der især skinner igennem på Godsmacks nyeste udspil ’1000hp’, som er alt det man forventer at en Godsmackplade skal være. Der er ikke den store risiko for at man som Godsmack-fan bliver skuffet over ’1000hp’, for bandet lyder præcis som de plejer, og det bliver derfor en noget pastelfarvet og fantasiløs levering der diskes op med.

Gennemgang Allerede fra første øjekast på pladens cover – måske allerede fra titlen – har man en rimelig god idé om hvilken lytteoplevelse man går i møde. Det er nemlig et billede med ild, eksplosioner og et uspecificeret motorkøretøj, det giver nogle helt særlige forventninger og det er præcis også indtrykket man har efter at have hørt pladen et par gange; ’1000hp’ er nemlig testosteronfyldt bøllerock for alle pengene.. Med guitarriffs der er hårdtslående og fuldstændig ind til benet, produktion der er skarp og tydelig, samt tekster der er så simple at alle og enhver kan være med, også efter et par øl eller ti..

Pladen starter ud med titelnummeret "1000hp", som efter min mening er et af pladens lavpunkter. Det er her som om Godsmack bare har slået op på side et i ’Hardrock-håndbogen’, kigget under kapitlet ’Hvordan laver man en catchy rocksang’, og så ellers bare har fulgt reglerne til punkt og prikke! Det kan godt være at guitarriffet da er okay, at forsanger Sully Erna egentlig har en rigtig god stemme, og at sangen overordnet er fuld af energi, men det er simpelthen for uinspireret og ligetil. Med et hook der siger ’Turn that shit up louder. Make it all go faster.’, en guitarsolo der er smagløst indsmurt i wah wah effekt og en sangstruktur helt efter bogen. Nummeret lyder ærligt talt, lidt som noget der aldrig fik lov at komme med på Metallicas ’ReLoad’ album.. Dette gælder også i høj grad for pladens andet nummer ’FML’, som lader til at være bygget op på præcis samme måde som det første, og med en ligeså neddummet tekst.

Det er et generelt problem at numrene på ’1000hp’ er meget simple når det kommer til især sangstruktur og lyrik. Men der er dog også nogle højdepunkter på skiven, især når det gælder produktionen og det instrumentale. For eksempel er den melankolske stemning på sangen ’Something Different’ ret fed og formår at skille sig ud. Og selvom lyrikken stadigvæk er meget ligetil, fungerer vokalen godt i omkvædet og får mig til at tænke på 90’ernes store grungenavne. Jeg kan også meget godt lide sangen ’Nothing Comes Easy’ og især det melodiske guitartema der gentages flere gange i sangen er rigtig fedt. På det næstsidste nummer på pladen tager Godsmack lidt en chance på sangen ’Turning to Stone’, som faktisk har lidt en Tool-agtig vibe over sig, hvilket fungerer okay. Pladen slutter af med en fest, nemlig sangen ’Life is Good’. Selvom at nummeret sikkert er rigtig sjovt at høre live efter en kold fadøl, må jeg sige at sangen for mig, nok er en af pladens værste, især med hooket ’Get paid, get drunk, get laid…’

Konklusion Overordnet set er Godsmacks ’1000hp’ meget festlig og energifyldt, og hvis man udelukkende leder efter en plade som man kan headbange til og skråle med på i kor, så kunne det være man skulle give den en chance. Men som musikalsk lytteoplevelse bliver Godsmacks nyeste, alt for kedelig og idéløs i længden.

Trackliste:

01 – 1000hp 02 – FML 03 – Something Different 04 – What’s Next 05 – Generation Day 06 – Locked & Loaded 07 – Livin’ in the Gray 08 – I Don’t Belong 09 – Nothing Comes Easy 10 – Turning to Stone 11 – Life Is Good

Titelnummeret "1000hp"