Gehenna - Murder [re-release]

Murder [re-release]

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Death metal
Antal numre:18

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Her er endnu et album fra et norsk black metal-band, der genudgives i år: Gehennas 2000-album Murder, som, udover det oprindelige album også indeholder en hel håndfuld bonusnumre.

Snarere end rendyrket black metal, så er der tale om en omgang blackened death metal på denne skive, hvilket var en retning, bandet valgte at gå i allerede i midt-90erne. Det er sikkert ikke alle, der har været lige glade for Gehennas skift til mere dødsmetal-orienteret musik, og som ville foretrække den rendyrkede black metal fra deres tidlige udgivelser. Jeg har dog ikke noget imod blandingen af black metallens mørke og dødsmetallens brutalitet, og det er netop det, der er så tiltrækkende ved denne skive. Der er masser af brutale riffs og næsten groovy stykker, der tilsættes heftige blastbeats og growlet vokal, men disse blandes med enkelte velkendte black metal-elementer nu og da. Vi har nok mere med død at gøre end med black (og til tider ligefrem dødsthrash, som i den aggressive "To the Grave" eller beskidt black-thrash som i "Master Satan"), og det er måske derfor, at nogle hardcore black metallere har været afvisende overfor skiven.

Glemmer man dog alt om genrer og bare ser på skiven som en metalskive, så kan der ikke være tvivl om, at vi har med ekstrem metal af høj kvalitet at gøre. Der er masser af riffs og skift, og musikken er intens og brutal. Der er flere passager, der indbyder til headbanging og moshing, og det er ikke sådan at kimse ad. Man kan vel tænke det som en blanding af Pestilence og Napalm Death pakket ind i lidt Mayhem, og det er, i min bog en blanding, der holder.

Så, er man til brutal og aggressiv dødsmetal med elementer fra black metal, eller er man bare interesseret i at høre hvilken musikalsk retning et af de originale norske black metal bands har taget, så tøv ikke med at give Murder et lyt eller to.

Tracklist: 1. Intro 2. Murder 3. Worthy Exit 4. Devout Dementia 5. The Crucified One 6. Perfect Hate 7. To The Grave 8. Trail Of Blood 9. Master Satan 10. The Dead 11. Cursed In Eternity 12. Murder (alt. version) 13. The Dead (alt. version) 14. Devout Dementia (instrumental) 15. Perfect Hate (instrumental) 16. To The Grave (instrumental) 17. Trail Of Blood (instrumental) 18. Crucified One (adp version)

Tilbed Master Satan sammen med Gehenna her: