Everything is Terrible - Intensely Distressed and on the Verge of Mental Collapse

Intensely Distressed and on the Verge of Mental Collapse

Udkom

Type:Album
Genrer:Progressive Death Metal, Prog metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hvad sker der for de triste titler?

Københavnske Everything is Terrible består af fire unge gutter og blev dannet i 2014. Allerede året efter var de klar med debut-ep’en Life is Garbage, og siden da har de arbejdet på at færdiggøre deres første fuldlængdealbum. Det er nu lykkedes, og Intensely Distressed and on the Verge of Mental Collapse har ramt gaden.

It does djent

Intensely Distressed and on the Verge of Mental Collapse er et stilrent udspil, men også en kende anonymt; albummet byder på tre kvarters progget djent, som vi kender den fra Vildhjarta – og naturligvis Meshuggah. Det er altså ikke originaliteten, der er i højsædet, men alligevel formår Everything is Terrible at skabe et velfungerende og dragende univers. Skæve rytmer, lavt stemte guitarer og en tung vokal danner fundamentet, der pletvis spædes op med atmosfæriske passager. Denne kombination lykkes rigtigt godt midt i ”Forced Consent”, hvor musikken og stemningen virkelig får lov at leve. Stærkt!

Generelt leverer albummet en vældig god produktion og en dynamisk lyd. Der er massevis af temposkift, et højt teknisk niveau og en fin balance mellem aggression og ro. Sidstnævnte gøres tydeligt i skivens to – ganske fine – instrumentalnumre, ”Decline” og ”Atemporal”. Disse tracks skaber en dejlig kontrast til det ellers meget kaotiske og vrede udtryk, vi møder på Intensely Distressed

Bandet spiller tight, og vokalen gør, hvad den skal. Jeg synes dog ikke, vokalen formår at være helt så dynamisk og levende, som resten af lydinfernoet er. Den har tendens til at være en anelse flad – bortset fra i ”Paper Coffin”, hvor den nærmer sig det skingre!

Pladen skydes i gang med ”Nervewracker” – en fin lille intro, som sætter stemningen og slår tonen an. Herefter rammes vi af den knivskarpe ”Anodynic State”, der både er aggressiv og teknisk, men bibeholder sin sjæl og melodi. Dejlig skæring! Denne efterfølges af en række lignende numre, hvoraf særligt ”Into Discomposure” og ”Directionless Flesh” er fængende.

Med dette udspil har Everything is Terrible støbt en dejlig omgang djent uden de helt store armbevægelser. Der skal dog flere overraskelser til, før vi kommer helt op at ringe.

Tracklist

 1. Nervewracker
 2. Anodynic State
 3. Forced Consent
 4. Decline
 5. Into Discomposure
 6. Paper Coffin
 7. Directionless Flesh
 8. Atemporal
 9. Intensely Distressed and on the Verge of Mental Collapse
 10. Obsolescent
 11. Resignation

Tilføj kommentar