Evergrey - Glorious Collision

Glorious Collision

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Heavy Metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Evergrey er et svensk band med baggrund i progressive metal og power metal. Deres nyeste og ottende album "Glorious Collision" er hverken progressiv metal eller power metal, synes jeg, men kan snarere beskrives som moderne melodisk metal med tung Göteborg lyd parret med melodiske og atmosfæriske keyboards og andre elektroniske effekter - og er på den måde lidt i stil med Raintimes "Psychromatic" fra 2010 og tåler måske også sammenligning med Engel og Sonic Syndicate.

Modsat Raintime og Engel, så synes jeg ikke, at Evergray formår at lave noget særligt mindeværdigt musik. De er dygtige musikere, og "Glorious Collision" er ikke et dårligt album, men der er bare ikke særligt mange fængende momenter på albummet, og mange af numrene flyder ud i et.

Jeg tror, at problemet er, at der lader til at være to formularer, som bandet trækker ned over alle deres kompositioner på dette album. I den ene formular starter nummeret med et energisk stykke med gang i den, hvorefter energien tages helt ud i verset, som følges af et melodisk omkvæd. Den anden figur er næsten magen til bortset fra, at nummeret her startes med et stille ballade-agtigt stykke.

Der er dog et par numre, der skiller sig ud fra mængden, så som "It Comes from Within", der er et lidt mer uptempo numer med halvbrutale guitarer og semi-fængende vokalmelodier og blærede soli. "Restoring the Loss" synes jeg også er ganske fængende numre med nogle interessante groovy guitarriffs i. Evergrey skal også have ros for deres brug af guitarharmonier, som dukker op flere steder over hele albummet. Der er også nogle interessante guitarrifs og vokalmelodier hist og her.

Der er som sagt ikke tale om dårlig musik, men Evergrey formår bare ikke at skabe musik, der er mindeværdigt eller fængende. Jeg kan forestille mig, at man efter mange (og jeg manger MANGE) gennemlytninger vil få øre for de mange små detaljer, at musikken derigennem ville kunne danne et større indtryk på lytteren. Men det store samlede billede af "Glorious Collision" gør ikke et varigt indtryk - heller ikke selvom musikken faktisk er god.