Evergrey

Evergrey

Efter tre succesfulde skiver i den progressive metal stil, har bandet denne gang valgt at gå lidt hårdere til den. Vokalisten, Tom Englund, ringede op fortalte hvad en Recreatrion Day var.

heavymetal.dk (HM):
Tom, kan du fortælle lidt om den nye skive?

Tom Englund (TE):
Ja, den nye plade er en del mere energisk og tung og på en måde vil jeg kalde det en lettere plade. Vi har skæret en del ned i de mere indviklede dele af musikken, for at få sangene til at flyde lidt bedre. Grunden til dette var at når vi spillede live føltes det som om at de mere indviklede og langsomme dele ikke gik så godt i forhold til de mere hurtige passager.

HM:
De fleste folk ser Jer som et Progressive Metal band, føler du det er vigtigt at lave noget nyt hver gang når I er den genre?

TE:
Vi ser ikke os selv som tilhørende denne genre, og efterhånden bliver det meste musik hvor der er en mere kompleks rytme eller mere tekniske ting kaldt for progressivt. Men jeg kan godt gå med til at sige at vi laver fremskridt i vores lyd på hver plade. Men det er ikke noget vi stræber efter, det er en naturlig udvikling i bandet.

HM:
Den mere simple stil er meget iørefaldende på det første nummer, "The Great Deciever", som nærmere er ovre i Power Metal genren.

TE:
Vi har altid ønsket os et fedt hurtigt nummer til at starte koncerterne med. Man kan godt sige at dette album er det mest live orienterede vi nogensinde har lavet. Især fordi vi ville sikre at vi kunne spille alt live som kom med på skiven. Dette har nemlig altid været vores akilleshæl i fortiden.

HM:
Ser du det som en ulempe ved jeres forrige skiver?

TE:
Ikke altid, jeg kan godt lide at spille de gamle numre. Men på dem bruger vi MiniDisc hvor de manglende ting er optaget på. Men af en eller anden grund sker det altid at lortet ikke fungerer som det skal.

HM:
En af de ting der gør "Recreation Day" til en ekstra tung dreng, er den fede produktion!

TE:
Det som vi gjorde denne gang var at vi hev guitarerne mere frem i mikset, hvilket har gjort lyden en del mere tung i forhold til de tidligere produktioner.

HM:
Hvem sad bag knapperne denne gang?

TE:
Vi optog den i Andy LaRoque's (King Diamond) studie, men vi miksede den i Fredman studiet. Vi følte at det var på tide at fik noget nyt blod til bandet. Men Andy er virkelig super at indspille hos, han er så tilbagelænet at det ikke er så stressende i studiet.

HM:
Pladetitlen "Recreation Day", hvad står den for?

TE:
Hele pladen har et gennemgående tema, men det er ikke et koncept album. Det hele handler om at have mistet en speciel person, og hvordan det ændrer én som person. Og titlen skal forstås som dagen efter, f.eks. et dødsfald eller en skilsmisse.

HM:
Med et navn som jeres ville man mene at i har et dystert image, er det noget i har stræbt efter, eller er det bare noget der kom med hen ad vejen?

TE:
Det meste af vores materiale er noget der interesserer os, og vi håber at folk kan relatere til det. Det er mørkt og depressivt, men jeg synes at vi tager det og laver noget positivt ud af det. Jeg får tit mails fra folk som har skrevet, at vores tekster har hjulpet dem gennem deres svære tider. Og da alle i bandet har gennemgået svære tab i de sidste to år, har vi ikke haft svært med at komme med tekster til pladen.

HM:
Men I er ikke nede hele tiden?

TE:
Nej, heldigvis. Vi er ikke dem der står og ser mugne ud hele tiden. Når man ser os live kan man se at vi virkelig har lyst til at leve. Jeg er ikke så sikker at jeg gad møde dem der var depressive hele tiden, hehehe.

HM:
Med snakken henne på live shows; I har to store festivaler i skal optræde på i den kommende fremtid.

TE:
Ja, Progpower og Brave Words And Bloody Knuckles. Vi har spillet på Progpower to gange før og hver gang var det kanon fedt. Desuden er BWBK festivalen i et område hvor vi har en del fans, så det skulle blive et fedt gig.

HM:
Er der nogen af bandsene du glæder dig til?

TE:
Ja, Nevermore er et af mine yndlings bands, desuden er der en del af vores gode venner der også spiller på festivalerne.

HM:
På digipack versionen har i inkluderet et medley af jeres stille sange.

TE:
Ja, det er noget en del fans har sagt at de gerne ville have udgivet her i Europa, sangen har kun været tilgængelig i Japan. Den hedder "Trilogy Of The Damned", og da de originale sange ikke passede ind i sætlisten besluttede vi os for at lave denne medley.

HM:
Tak for sludderen!

TE:
Selv tak, vi håber at komme forbi Danmark i år!