Destruction - Under Attack

Under Attack

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Destructions teutoniske thrash følger den sikre skabelon, der virker hver gang – også denne

Tyskerne kommer – igen!

I 80’erne var der tre store tyske thrash-bands – treenigheden af teutonisk thrash, om man vil. Kreator, Sodom og Destruction. Disse tre bands satte standarden for det snavsede, upolerede og pre-black-metalliske thrash metal. Ligesom stort set alle andre thrash-bands i verden kom Destruction ind i en ørkenvandring af en dødemandsperiode i 90’erne, men vendte stærkt tilbage i starten af det nye årtusinde, da verden opdagede, at thrashen manglede, og den gigantiske og stadig rullende 2. bølge af thrash begyndte.

Med Under Attack rider Destruction fortsat på bølgen og har igen udgivet et fedt, medrivende og headbanging-fremkaldende album bestående af klassisk thrash, som den blev skrevet i 80’ernes Tyskland, med en produktion, der er nutiden tilsvarende.

Velkonstrueret thrash

Destruction har i deres udgave af thrash metal været glade for dynamik som virkemiddel til at underbygge det kaotiske og thrashede. Dette er også tilfældet på Under Attack, der eksempelvis indledes med en akustisk guitar, hvor der langsomt bliver bygget mere og mere på, indtil den fuldstændige thrash-kulmination eksploderer – anført af vokalen, der råber ”UNDER ATTACK!”. Dette virkemiddel benyttes et par gange i løbet af albummet.

Herudover er albummet primært karakteriseret ved fede riffs, som for eksempel på ”Generation Nevermore” eller den yderst vellykkede ”Conductor of the Void”. Problemet er bare, at på trods af riffenes velegnethed er de ikke særlig memorable. De helt store thrash-mesterværker igennem tiden har indeholdt riffs, der skiller sig ud, der huskes og kan synges i bedste Beavis & Butthead-stil. Dette er desværre ikke tilfældet på Under Attack. Hvor meget jeg end nyder riffet, imens albummet sidder i anlægget, kan jeg ikke gengive ét eneste af dem 2 timer efter.

Pladen er lidt udfordret i sin længde – det handler ikke altid om at have den længste…

I hvert nummer trækkes hovedriffet så langt, det kan – og så lige lidt længere. Flere numre er over 5 minutter, og enkelte er over 6, hvilket meget hurtigt kan føles som meget lang tid i thrash-land. Produktionen er herudover ganske fin: Guitar, bas og trommer står hver især ud i lydbilledet, så man tydeligt kan høre, hvad hvert instrument spiller.

Same, same – but …same

Destruction har flere gode idéer nu end på forgængeren Spiritual Genocide. Dette skyldes iflg. frontmand og bassist Schmier, at albummet er lavet løbende ind imellem turneaktiviteter, frem for under en sammenhængende studiesession, hvorfor det indeholder flere friske idéer og mere energi. Tydeligt er det dog i dag, at det er Kreator, der kommer sejrende ud af 80’ernes tysker-thrash: Hvor Kreator formår at spille thrash metal, der er loyal, men stadig adskiller sig fra alt det andet, fortsætter Destruction i nøjagtig samme spor som altid.

Velspillet thrash, der lyder, som det plejer. Her er absolut intet nyt at komme efter. Men ”why fix it if it ain’t broke?”. Det er mere af det samme – men det smagte også af mere i første omgang. Destruction har med Under Attack lavet et standardiseret thrash-album, der leverer uden at levere noget nyt. Derfor ender afgørelsen på den lidt kedelige 8/10’er.

Tracklist

  1. Under Attack
  2. Generation Nevermore
  3. Dethroned
  4. Getting Used To The Evil
  5. Pathogenic
  6. Elegant Pigs
  7. Second To None
  8. Stand Up For What You Deliver
  9. Conductor Of The Void
  10. Stigmatized