Behold! The Monolith - Architects of the Void

Architects of the Void

Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Stoner Rock
Antal numre:7

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Brutal og desperat undergrundsmetal

Brutal og desperat undergangsmetal, der kryber langsomt ind under huden

Behold! The Monolith fra Los Angeles laver musik, der er slæbende tungt og har en massiv mørk lyd. Man fanger hurtigt ideen med deres musik, og der løber en fin rød tråd eller - mere passende formuleret i dette tilfælde - bloddryppende stålwire gennem hele produktionen.

Billy Anderson har stået for produktionen af bandets 3 albums, og han formår at skabe en gennemsyret og tæt pakket mørk lydmur, hvor intet lys slipper ind.

Behold! The Monolith er tro mod undergangsgenren, og der er dømt fortvivlelse i grande stil. Man er ikke i tvivl om, at det er Behold! The Monolith man har fat i med dette album. De har en meget karakteristisk stil, men både lyd og de enkelte numre er mere massive nu, og det er smukt.

Slæbende mørk og massiv levering

”Umbral Vale” er første nummer, og vi bliver budt indenfor i en verden, der er tjæresort, voldsom og skånselsløs. Det er et meget langsomt pumpende nummer, og ens tanker kan let forlede sig hen på forladthed og udslettelse og, nå ja, verdens undergang.

Det går en anelse hurtigere i nummeret ”Philosopher’s Blade”, som leder tanken hen på det tungere Black Sabbath, som også er en af inspirationskilderne.

De melodiske og mere klassiske heavy metal-riff får vi i fed stil i sangene ”Lord of Bones” og ”Between Oder and the Vistula”. Det klæder den ellers massive og langsomt slæbende musik, der kan minde om en klaustrofobisk og tillukket verden, fremragende med energiske og flot spillede guitarleveringer midt i det kaotiske. Det går nemlig på intet tidspunkt hen og bliver poppet af den grund.

Min varmeste anbefaling af dette album, hvis du vil en tur fra overfladen mod afgrunden og mærke kødet og blodet pumpe helt ud i fingerspidserne. Det er bidende ondt og nærværende, og Architects of the Void høster derfor 9 kranier.

Nedenunder er et af numrene fra deres nyeste album, som du kan tjekke ud, hvis du skulle have fået lyst til at høre mere. Det er et nummer, der meget godt illustrerer den generelle stemning på hele albummet.

Tracklist

  1. Umbral Vale
  2. Philosopher's Blade
  3. The Mithriditist
  4. Lord of Bones
  5. Black Days Of
  6. Between Oder and the Vistula
  7. Architects of the Void

Tilføj kommentar