Battlelore - The Last Alliance

The Last Alliance

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Symfonisk metal
Spilletid:53:59
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Mit bekendtskab med finske Battlelore startede tilbage i 2003 hvor bandet udgave skiven "Swords Song" og jeg har herefter fuldt bandet med deres yderligere to udgivelser "Third Age of the Sun" og "Evernight". "The Last Alliance" er så det femte udspil fra Battlelore og jeg syntes desværre, at det er gået stille og roligt ned af bakke.

Battlelore spiller symfonisk episk metal som udmærker sig ved kun at omhandle Tolkien universet. Elementer fra både "Lord of the Rings" og "The Hobbit" samt "The Silmarillion" bruges til at skabe stemningsfuldt og spændende lyrik, hvilket har en rigtig god effekt til at fængsle lytteren.

Der har været en del udskiftninger i bandet fra første udgivelse "...Where the Shadows Lie" tilbage i 2001 og til nu. Både guitarist, bassist, trommeslager samt forsangeren er blevet skiftet ud. "The last Alliance" line-up er Kaisa Jouhki som er bandets kvindelige forsanger, der har været med fra bandets fødsel, Tomi Mykkänen som er den mandlige forsanger, Jussi Rautio og Jyri Vahvanen på guitar, Timo Honkanen på bas, Maria på keyboard og fløjte og til sidst Henri Vahvanen på trommer.

"The Last Alliance" er ikke et dårligt album overhovedet, men det mangler en smule fornyelse, hvilket jeg følte også var problemet med "Evernight" albummet tilbage i 2007. Det hele er ligesom hørt før og det virker som om bandet er gået en smule i stampe. Stemningen og de eventyrlige komponenter kan der ikke sættes en finger på. Det er afsindig godt og der skal nok en del til for at tolkningen af Tolkien universet kan blive gjort bedre i form af metal musik.

Fans af Battlelore skal ikke gå uden om "The Last Alliance", for det er et godt album, hvis man altså ikke forventer noget nyt.