Battlelore - Doombound

Doombound

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Death metal
Spilletid:54.06
Antal numre:11

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: 4,5/10 baseret på 2 stemmer.

"Doombound" er det sjette album fra det finske spmfoniske metalband Battlelore.

Jeg har som sådan ikke noget imod symfonisk metal, og hvis det leveres på på en interessant måde, ligesom Dimmu Borgirs "Abrahadabra" eller The Bridal Processions "Astronomical Dimensions", så synes jeg, at symfonisk orienteret metal er ganske fornøjeligt at høre på. Men symfonisk metal kan også ende med at lyde forfærdeligt cheesy og, i værste tilfælde, ikke bare cheesy men også pseudopompøst på en kikset og påtaget måde.

Jeg synes, at "Doombound" primært falder i den sidste kategori, Der er ganske vist interessante elementer i deres music, som trækker på power metal, melodød og melodisk black metal, og et nummre som "Bow and Helm" og "Olden Dogs" er ligefrem helt gennemførte. Men derudover synes jeg ikke, at musikken er noget særligt. Det rockede og metalliske aspekt af musikken er ikke dårligt, men kan nok mest beskrives som standard moderne metal.

De symfoniske elementer og brugen af keyboard virker ikke altid helt, synes jeg, og bidrager ikke rigtigt på nogen interessant måde til musikken (der er enkelte undtagelser, så som strygerne på "Kärmessuma" og "Fear of the Betrayed"; titelnummeret er heller ikke ringe), og det virker nærmest som om, de er der bare for at være der, og det gør, at musikken på "Doombound" generelt virker ganske kunstig og skabet.

Vokalen er mit største problem. Den kvindelige vokal, der leveres af Kaisa Jouhki, er svag og kedelig - ja ganske enkelt intetsigende og hører ingen steder hjemme i rockmusik. Og Tomi Mykkänens, mandlige vokal er bare irriterende - lige meget, om han prøver at growle, skrige eller synge rocket, så er han belastende at høre på.

Hvis man er die-hard fan af symfonisk metal, så tror jeg nok, at man vil holde af dette album. Jeg synes ikke, det er et interessant album, og jeg synes, at det beviser, at symfoniske elementer og kvindelig vokal i sig selv ikke er nok til at skabe god symfonisk metal.

Kommentarer (3)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

SYntes klart albummet

SYntes klart albummet fortjener mere. Enig i, at vokalen ikke er i top, men den er ikke så ringe som du får det til at lyde. En vokal der er ringe, er Sirenias kvinde vokal. se DET er ringe vokal!!!! Men det er jo en smagssag.

Battlelores fedeste skiver var deres tre første...

Claus Ljørring gav Battlelore - Doombound 7/10.

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Jo, det er en smagssag - det

Jo, det er en smagssag - det kan vi ikke komme udenom. Og jeg skal måske også uddyme lidt. Det er ikke fordi, jeg synes, at den kvindelige vokal er dårlig som sådan - hun kan jo godt synge pænt og rent. Jeg synes bare den er kedelig i forhold til musikken, og med 'svag' mener jeg, at der ikke er kraft nok i hendes stemme, og at den er for pæn og blød til den slags musik, hun synger til. Der foretrækker jeg personligt sangerinder, der kan synge hårdt og råt og, ja, mere rocket.

TFS

Indlæg: 32

Katastrofal dårlig vokal,

Katastrofal dårlig vokal, især den mandlige et totalt til grin. Er dog delvis enig med witchstar med hensyn de første albums, Sword's song er faktisk en god skive.

TFS gav Battlelore - Doombound 2/10.