Alabama Thunderpussy - Open Fire

Open Fire

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Stoner Rock
Spilletid:42:49
Antal numre:11

Officiel vurdering: 1/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Godt nok har jeg et anspændt forhold til heltemetal, men jeg er åben over for nye bands i denne genre, som forsøger at bidrage med noget positivt. Dog er den en genre, man skal være varsom med at kaste sig ud i, for det kræver, at man gennemfører det fuldt ud, og virkelig er klar over, hvad man har givet sig til.

Problemet med ATP er ikke, at de ikke kan finde ud af at spille musik. Problemet er nærmere, at heltemetal ikke er deres liga. I stedet burde de lave hard-rock. "Open Fire" er virkelig et usselt forsøg på at lave en slags musik, som i moderate mængder kan være rigtig fed, men genren er ved at blive kliché. ATP virker mere som et krampagtigt forsøg på at holde en svunden tid i live, og det falder fuldstændig til jorden.

Riffene er temmelig uopfindsomme og kedelige i variationen, trommerne er simple og sangeren er irriterende at høre på i længden. Alt i alt kan jeg egentlig ikke se nogen grund til at bruge penge på denne plade, eller båndbredde, hvis man er til den slags. De får 10 % metal for at have formået at udgive en plade gennem Relapse Records.

Kommentarer (11)

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Kære anmelder, jeg aner

Kære anmelder, jeg aner simpelthen ikke hvad du taler om når du skriver heltemetal. Hvis det er noget Alabama.. ikke er så er det da det. De spiller svinefed Rock med metalliske undertoner og det har da overhovedet intet at gøre med det du skriver. Og hvis du tjekkede bagkataloget for ATP så ville du vide at det ikke er deres første album udgevet igennem Relapse. Bandet har godt nok fået ny sanger (ham fra Exhorder/Floodgate) men de spiller nu stadig den stil som de altid har gjort.

Martin

Tidligere anmelder

Indlæg: 47

Kære læser,

Kære læser,

Din påstand om genrebetegnelse er ikke særlig velbegrundet. I min anmeldelse er det ikke nødvendigt at argumentere for genrebetegnelse, men hvis du er uenig, må du fortælle mig, hvor jeg tager fejl, og hvorfor. Deres cover og titlen på albummet er fuldstændig i tråd med heltemetal, eller battle metal, eller hvad du nu ønsker at kalde det.
Genren er én ting, men det er da noget vrøvl at sige, at rock og metal ikke har noget at gøre med det, jeg skriver om. Hvorfor skulle jeg ellers anmelde skiven for dette site?
Jeg er udmærket klar over, at det ikke er ATP’s første udgivelse genne Relapse Records, og jeg er også godt klar over, at de ikke har ændret stil fordi de fik ny sanger, men hvis du læste min anmeldelse ordentligt efter, ville du kunne se, at jeg på ingen måde har skrevet det, du påstår. "De får 10 % metal for at have formået at udgive en plade gennem Relapse Records." Dermed ikke sagt, at det er den første. Jeg er stadig chokeret over, at den er blevet udgivet.

Tak for din tilbagemelding. Det er altid rart med respons.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Der findes ingen genre der

Der findes ingen genre der hedder Heltemetal eller Battle metal, saa hvis du naevner de genrer saa ved folk jo ikke hvad du snakker om, jeg kan se paa bjorns anmeldelse af forrige plade at de spiller stoner rock, kender eller har ikke hoert bandet, men fordi der er en kriger paa coveret er det ikke ensbetydende med at de spiller True Heavy Metal som jeg tror du mener naar du skriver helte metal.Du er aabenbart modstander af den slags musik, hvilket ogsaa er fair nok, men skulle jeg anmelde en Manson cd ville jeg heller ikke kalde det homo metal.

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Det som keitel skriver er

Det som keitel skriver er nemlig lige min point, at ATP ikke spiller det som du kalder heltemetal og jeg kalder true metal. Nemlig at de spiller (stoner) Rock med noget metal kastet ind de rigtige steder.

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Plus, og jeg håber at jeg

Plus, og jeg håber at jeg tager fejl her, hvis du har givet albummet en genrebetegnelse dømt ud fra en titel og et cover så er det ihvertfald ikke musik du burde anmelde. Og dette er ike ment som en tilsvining eller et angreb på dig som person.

tgp88

Man må ihvertfald konstatere,

Man må ihvertfald konstatere, at har man ikke hørt Aabenraa Tordenfisse før, får man ihvertfald ikke skyggen af mulighed for at finde ud, hvordan de egentlig lyder udfra denne anmeldelse... De eneste prej der gives, peger jo netop i en helt misvisende retning.

Det har jeg heldigvis (hørt A.T. før), og medmindre der er gået noget helt galt efter at de har fået Kyle Thomas med (og hvorfor skulle der være det?), glæder jeg mig til at få hørt "Open Fire"!

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

så vidt jeg ved, så hedder

så vidt jeg ved, så hedder det Epic metal!

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Nu mener du vel ikke det som

Nu mener du vel ikke det som Alabama thunderpussy spiller? For så skider jeg sgu snart årets påskehare ud.

Martin

Tidligere anmelder

Indlæg: 47

Der er tydeligvis megen

Der er tydeligvis megen uenighed omkring deres genre, og jeg skal da gerne indrømme, at genrebetegnelser kan være ganske problematisk, når stort set hvert eneste band forsøger at give sig selv en nye genrebetegnelse.

Det, jeg hørte i Alabama Thunderpussy, var elementer af det, jeg vil betegne som heltemetal/battle metal. Denne art heroisk metal, som bærer elementer af krigerisk agenda, med referencer til ild og torden, håndvåben og deslige. Så kan man benægte eksistensen af denne "genre" til verdens ende, men jeg vil nu mene, at den eksisterer. Se bare på Metal Hammer, som udgiver compilations med titlen "Battle Metal".

Det står folk frit for, om de vil kalde Marilyn Manson for homo-metal - det gør sådan set ikke mig noget, for metalmiljøet kan aldrig blive enige om, hvilken art metal der er den fedeste. Sådan er det jo med så mange subkulturer. Men er det ikke lidt mere spændende at læse en anmeldelse, som forholder sig kritisk til musikken, og som kan bringe jeres pis lidt i kog? Personligt kan jeg godt lide sådan nogle anmeldelser, for det får mig til at tænke over, hvad det er ved netop den givne kunstner, som jeg godt kan lide, eller hvad jeg ikke kan lide. Rygklapperi har vi rigeligt af i så mange andre sammenhænge.

Det er helt og holdent fair nok, at folk ikke er enige med mig i min anmeldelse af Alabama Thunderpussy, for jeg bryder mig virkelig ikke om deres musik. Den tiltaler mig på ingen måde, men det står jer da frit for, om I vil købe deres skive eller ej. Min job er blot at sige min mening om musikken, forholde mig til den på kritisk vis - og Alabama Thunderpussy er bestemt ikke et band, som jeg vil anbefale nogen.

Hvis denne diskussion blot skal handle om genrebetegnelser, så spilder vi vores tid, for genren determinerer ikke, hvad jeg synes om bandets musik. Det er det, jeg hører, som afgører, hvad jeg synes om det - ikke hvilket "label" vi klasker på bandet. Men i et forsøg på at forklare, hvad der er for en slags musik, bliver jeg jo nødt til at smide en eller anden form for betegnelse på, og så kan I være nok så uenige.

Hvis der er yderligere indvendinger til denne debat, så skriv endelig. Kritik er altid velkommen, for det bliver man kun klogere af, men hold det konstruktivt i stedet for alt det andet barnlige pis (og det var IKKE en personlig klandring af nogen!).

- Martin

Deathface

Indlæg: 36

Kan vi blive enige om at

Kan vi blive enige om at fisse er godt...??? Helst sådan en tør pensionist-skede der bare er vildt tør og muggen....

Helmuth Kohl

Kan vi blive enige om at

Nej, sådan en kan jeg godt undvære.