3 Inches Of Blood - Long Live Heavy Metal

Long Live Heavy Metal

· Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Long Live Heavy Metal er en passende titel til 3 Inches of Bloods femte album, som er en ren hyldest til god gammeldaws hævi mætøl, når det er bedst.

Med en bevidst retrospektiv tilgang, der jo gennemsyrer alt, der har med 3 Inches of Blood at gøre, leveres der en bredside af numre, der trækker på alt, hvad der var godt i 80ernes metalunivers. Således lægges der ud med "Metal Woman", der trækker på tidlig Running Wild og Judas Priest, mens "Leave it on the Ice" og "My Sword Will Not Sleep" er all out speed metal sange, og "Die for Gold (Upon the Boiling Sea IV)" er mere ovre i old school thrash metal á la Exodus. Et nummer som "Leather Lord" er - måske ikke overraskende - ganske Painkiller-inspireret (er det monstro ligefrem en sang om selveste Rob Halford?). Lidt ovre i en anden boldgade lyder "Dark Messenger" mere inspireret af Mercyful Fate, men indeholder også en omgang appetitlig Maidensk guitar-nuddelsuppe, og den uptempo "Look Out" lyder også inspireret af tidlig Maiden, eller måske NWoBHM generelt. "Man of Fortune", som nok er skivens højdepunkt for mit vedkommende, opsummerer egentligt hele albummet ret godt og tilføjer endog en Manowar-agtig episkhed i mellemstykket og byder også på et episk power metal-omkvæd.

På den måde er albummet på sin vis varieret, men holdes stadig stringent indenfor rammerne af 80ernes metalunivers (med undtagelse af den akustiske, næsten western-agtige, "Chief and the Blade" og den mere episke instrumentale "One for the Ditch"). Der er masser af guitarmelodier, synkronguitarer og gammeldags metalsoloer på albummet, og dette er bestemt en af pladens hovedattraktioner - udover den fundamentale old school-tilgang 3 Inches of Blood har generelt. En anden hovedattraktion er Cam Pipes' vokal. Hans skrigende lyse sangstil er som altid et spørgsmål om smag og behag, men er man til Rob Halfords stil i "Painkiller", så burde Cam Pipes også sidde lige i skuret hos en.

Er man til god gammeldaws hævi mætøl med alt, der hører sig til - inklusive tekster om sværd, trolddom, episke kampe og de syv haves rædsler - så bør man uden tøven anskaffe sig 3 Inches of Bloods Long Live Heavy Metal.