Copenhell Special: Lars Jensen/Defecto

Defecto

Vi går nu ind i den sidste fase af vores interviews af danske metalartister, som har spillet på Copenhell. De sætter ord på de tanker, som går gennem hovedet, når man står på én af landets absolut fedeste scener. Trommeslager Lars Jensen fra Defecto sætter ord på.

Hvilket band spiller du i, hvornår spillede I på Copenhell, og hvilken genre spiller i?

Jeg er trommeslager i bandet Defecto. Vi havde vores Copenhell-debut i år 2016, hvor vi fik lov til at åbne festivalen. I Defecto spiller vi progressiv metal med symfoni og en masse andre elementer blandet i et godt mix.

Hvilke tanker gik der gennem hovederne på jer i dagene op til festivalen?

Jamen der gik rigtig mange tanker gennem hovedet. Primært tænke vi på at levere et godt show, fordi vi vidste, at vi skulle spille for en masse nye mennesker, der ikke havde hørt os før. Så vi skulle bare give den gas og sparke røv, når vi så endelig stod på scenen. Vi skulle jo sparke festivalen i gang, så det var bare med at give den fuld skrue!

Hvordan var det at spille på Copenhell, da I stod på scenen?

Det var en ret syret oplevelse - også fordi vi mærkede, hvordan der helt frem til sidste dagen stadig kom folk hen, genkendte os og gav thumbs-up, fordi vi gav en fed koncert.

Hvad må ikke gå galt, når man står på scenen?

Det, der absolut ikke må galt, det er teknikken. For det er jo alt sammen live, så der kan ske ting og sager med elektronikken og teknikken, hvilket jeg tror alle bands har oplevet inklusiv os selv. Det handler om at levere det bedst mulige show, så man må have nogen back-up planer, hvis det tekniske skulle svigte. Nu havde vi heldigvis ikke nogle problemer under Copenhell, men det vil jo altid være sådan en lille, sort sky, der ligger og lurer.

Hvad var den sjoveste oplevelse, I havde på Copenhell?

Den sjoveste oplevelse på Copenhell var at snakke med folk op til og bagefter vores koncert og få alt deres feedback. Det kunne godt tage sin tid at gå hen over festivalen, fordi man kunne blive stoppet en hel del gange – hvilket jo er megafedt, men også ret syret. Selv nogen folk nede på bagrækken vidste, hvem vi var, så det må jo have betydet, at vi gjorde det godt. Der er jo så mange genrer repræsenteret på Copenhell, så det var jo ikke alle, der kunne lide vores musik, men generelt var responsen meget positiv og overvældende, så det var sgu fedt at opleve.
 

Har Copenhell noget unikt, der skiller den fra andre danske festivaler?

Jeg vil sige, Copenhell har helt sikkert noget unikt. Den samler rock- og metalverdenen på en måde, som ingen anden festival samler folk på. Det er både hyggeligt og festligt på samme tid, og man føler, at man er en del af en stor familie, når man er på Copenhell. Der er ingen, der er for fine til at give et smil, en thumb-up eller en krammer med på vejen. Festivalen er også god til at lave et fedt program med både store navne som Black Sabbath og samtidig plads til at udforske en masse forskellige subgenrer og opkommende bands. Det forener virkeligt scenen under et flag, når Copenhell-festivalen afholdes.

Hvilke tre bands må publikum ikke snyde sig selv for i år?

Oouf. Nu så jeg Opeth her i november i DR’s koncerthus. Det er et superfedt band, jeg har fulgt i mere end ti år nu, og de leverer nogen superfede plader og shows. Så dem vil jeg helt sikkert anbefale. Så har vi jo System of a Down, der bliver spændende. Det har været stille fra dem et stykke tid, og nu er de ved at komme frem igen. En sjælden koncert i Danmark og klart en anbefaling herfra. Den sidste anbefaling må være Alter Bridge. Det er melodisk rock med sit eget præg og en sindssygt fed forsanger.

Har du nogle gode råd til de bands, der skal spille på Copenhell for første gang i år?

Man skal i hvert fald huske at nyde det! Det går så hurtigt. Og så skal man bare have en fest. Hvis man bare giver den gas og selv nyder oplevelsen, skal der helt sikkert være nogen, der synes, det er fedt. Det er jo en festival. Og så krydser jeg fingre for at vejret bliver godt og ellers så bare spark røv. Hele vejen igennem. Det er det bedste råd, jeg kan give.