Area 53 2023 - Kreator

 Kreator @ Thomas Eisenpass Kreator @ Thomas Eisenpass

10/10

Kaossets horder

Et band som Kreator har vel næppe brug for en introduktion, da de har været i branchen siden 1982 og ofte har været genstand for opmærksomhed her hos os på Heavymetal.dk. De tyske thrash-veteraner fra Essen var headliner på andendagen ved Area 53-festivalen i Leoben, hvor blandt andet Beast in Black og Angus McSix også havde leveret nogle formidable shows tidligere på dagen – men mere om det i et andet opslag.

Oldie but goldie

Efterhånden er der mange store og anerkendte bands som Children of Bodum, Accept og Dragonforce, der har gæstet Area 53. Det var dog første gang for Kreator, og publikum gav dem en varm velkomst, da thrash-mestrene kom ind på scenen klokken 21.30 og fremførte “Hate Über Alles” fra deres seneste udgivelse af samme navn til UG. Stemningen hos både band og publikum lod til at være i top, for allerede efter anden sang i sættet blev der opfordret til Wall of Death, hvilket de fremmødte selvfølgelig med glæde deltog i. Det skortede heller ikke på hverken crowdsurfere eller circle pits, og det var tydeligt, at de fremmødte havde øvet sig i teksterne hjemmefra. Særlig sættes femte sang “Phobia” står i klar erindring hos undertegnede – ikke kun fordi dette i sin tid var den første Kreator-sang, jeg nogensinde gjorde bekendtskab med, men fordi publikum her udviste særligt engagement og skrålede med det bedste, de kunne. Og den næste sang blev fremført så overbevisende, at man næsten blev nødt til at tro på, at "Satan is Real". I løbet af denne geniale og knap 90 minutter lange koncert nåede de rutinerede tyskere at præsentere sange fra 11 af deres 15 studiealbummer. Dermed klarede de formentlig at tilfredsstille forventningerne hos størstedelen af publikum, der aldersmæssigt og generelt set var en meget broget skare. Netop publikum stod i centrum hos Kreator, der dedikerede "Strongest of the Strong" til de fremmødte. På intet tidspunkt var der slinger i valsen, og især bassist Frédéric Leclercq var meget aktiv på scenen, men Mille Petrozza gjorde også et helt exceptionelt arbejde bag mikrofonen. 

Strongest of the Strong 

Det var altså en helt perfekt koncert, så det er sgu helt forståeligt, at Kreator har været i branchen så længe, de har, og stadig har mange og trofaste fans. Af hovednavnene var Kreator det band, der gjorde det bedst, for de har ikke brug for pyroteknik og andre dikkedarer – de leverer varen uden indpakning!

Sætliste:
1.    Hate Über Alles
2.    People of the Lie 
3.    Enemy of God
4.    Betrayer 
5.    Phobia 
6.    Satan Is Real 
7.    Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite) 
8.    Hail to the Hordes 
9.    666 - World Divided 
10.    Phantom Antichrist 
11.    Strongest of the Strong 
12.    Extreme Aggression 
13.    Terrible Certainty 
14.    Violent Revolution  
15.    Flag of Hate
16.    Pleasure to Kill

Alle billeder af Thomas Eisenpass

Kreator @ Thomas Eisenpass

 Thomas Eisenpass

 Thomas Eisenpass