Stahlmann - CO2

CO2

· Udkom

Type:Album
Genre:Industrial metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Fandenivoldske Stahlmann bringer modbydeligt godt album på gaden

Destination Tyskland

Bandet, der blev dannet i 2008, hører til genren neue deutsche harte. En genre, der opstod i midt 90`erne, og som er influeret af industriel, alternativ og groove metal.

I Stahlmann’s univers er der elementer fra techno og det elektroniske. Der bliver sunget på tysk, hvilket er med til at bringe en hårhed og en brutalitet frem, der klæder musikken fandens godt.

Utæmmeligt og ubarmhjertigt

Mange af sangene går rent ind allerede ved første lyt. Der er brugt af aggressive guitarer, massiv bass og en næsten militæragtig messende, dyb vokal, der holder samme toneleje.

Stilen fortsætter i samme dyriske ånd, som de tre forrige albums, og formår stadig at levere et tungt og brændende drive. I forhold til de tre forrige album, kan man dog tydeligt høre en mere moden lyd, en større dybde.

Stahlmann er blevet sammenlignet med RAMMSTEIN, og det er ikke helt uden grund. Både stilmæssigt og musikmæssigt er begge bands meget nær hinanden (Stahlmann er blevet kaldt RAMMSTEINS lillebror ). Men med det sagt, skal Stahlmann også have deres egen velfortjente plads, for de kan mere end nogen spille røven ud af bukserne.

Tanz-Metal FOR HELVEDE

Ved lytning af de energifyldte numre som ”Plasm ”, ”Friss mich”, ”Feindflug” og ”Sadist” er det næsten en umulighed ikke at synge med (ja, man kan sgu sagtens synge med) og en endnu større umulighed at sidde stille. Ikke kun på grund af den intensive energi, men også på grund af den melodiske tilgang til sangene og de mange gentagelser af omkvæddet. Musikken går lige i dansebenet, heraf også undergenren Tanz-Metal.

De få stille sange måtte gerne have været udeladt og givet mere plads til de skarpe og højtempofyldte sange.

Bandet er sat til at tunere i Tyskland og Rusland den nærmeste fremtid, men skal være mere end velkomne her i landet.

Tracklist

  1. Feindflug
  2. Plasma
  3. Deutschland Tanzt
  4. Die Klinge
  5. Sadist
  6. Friss Mich
  7. Spiegelbild
  8. Wenn Engel Tanzen
  9. Der Letzte Tag
  10. Nimm Meine Hand