Paradise Lost - In Requiem

In Requiem

/ EMI · Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Spilletid:45:04
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8,3/10 baseret på 4 stemmer.

Et vellykket forsøg på at finde tilbage til gamle dyder.

Det er nogle år siden at jeg rigtigt har fulgt med i hvad der skete hos de engelske Gothic Metal gudfædre. Sidst var det med den meget eksperimentelle "Believe In Nothing", der selvom den indeholdt enkelte hits ikke rigtig kunne fange med vedholdende interesse.

Derfor blev jeg mildt sagt overrasket da jeg hørte bandets nyeste og til dato ellevte plade. Forsvundet var størstedelen af de mere Waveagtige sange man havde begyndt med på "One Second", i stedet bliver man mødt med en heavyness der fører tankerne helt tilbage til bandets storhedstid fra 1992 til 1996. Især den meget enkle og guitarsvangre produktion (måske bandets til dato tungeste), gør sit til at bandets kurskorrektur imod deres tidligere stil lykkedes fuldendt uden at virke desperat eller påsat. Især den meget doomede og dystre "Never For The Damned" virker som et slags missing link mellem "Shades of God" og "Icon", og skulle tilfredsstille enhver gammel fan af bandet. Den eneste større forskel mellem dengang og nu er at Nick Holmes synger som en ung gud og sagtens kan regne sig iblandt førsteligaen i hans genre.

Desuden skiller singleudkoblingen "The Enemy" sig ud med dens patos ladte melodier, samt Holmes' geniale sanglinier der fiser lige ind på lystavlen. Enkelte svipsere er der da på skiven (Unreachable, Your Own Reality) men disse falmer dog hurtigt ved siden af den solide kvalitet man leverer på "In Requiem". Endeligt et vellykket forsøg for et etableret band på at finde tilbage til gamle dyder, en ting mange af de gamle helte kunne tage ved lære af.

Tracklist

 1. Never for the Damned (5:02)
 2. Ash & Debris (4:16)
 3. The Enemy (3:39)
 4. Praise Lamented Shade (4:02)
 5. Requiem (4:25)
 6. Unreachable (3:38)
 7. Prelude to Descent (4:11)
 8. Fallen Children (3:38)
 9. Beneath Black Skies (4:12)
 10. Sedative God (3:59)
 11. Your Own Reality (4:02)

Kommentarer (8)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Enig med de procent der..

Enig med de procent der..
Dette ER en fed skive.
Glem hvad du hørte efter deres ONE SECOND album, det her er IKKE som det. Her prøver de ikke at ramme den brede popscene også. Her går drengene sku efter Metal publikumet. Denne skive er helt helt iorden. Numre som The Enemy og Requim får en til at tænke Draconian Times og det sku fedt...
90% herfra... Dejligt at de har fundet den "rigtige" kurs igen.

Deathface

Indlæg: 36

Den er OK, men holder ikke

Den er OK, men holder ikke det høje niveau fra den forrige.... Få virkelig fede melodier og Mr. Holmes vokal er for anstrengt.....

Knep...

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Ja jeg er nok en af de få der

Ja jeg er nok en af de få der synes at det bedste Paradise Lost album er "Host" men jeg er også inkarneret Depeche Mode fan.

Keitel gav Paradise Lost - In Requiem 6/10.

deadlock

Indlæg: 1

Dejligt at have dem tilbage i

Dejligt at have dem tilbage i gamle form. Det er næsten så godt som Draconian Times og Icon.
Vel mødt siger jeg og så glæder jeg mig til at høre dem i Vega den 1. oktober.

fimpe

Indlæg: 3

total fed skive, 1 af dem der

total fed skive, 1 af dem der bare vokser sig bedre og bedre, det er en ren glæde at sætte den på. HELSTØBT & PERFEKT. :)

Deathface

Indlæg: 36

Jep, den vokser og vokser som

Jep, den vokser og vokser som negerkæppe blandt små hvide piger..... Super skive...... Pis man ikke fik billet til gig'et

TeBePe

Indlæg: 6

nemlig ja! den vokser som en

nemlig ja! den vokser som en friturebums på venstre side af næsen på en mega acneramt teenager på 16, der bare er helt vild med mors veninde Ulla!!!!!!

Ej seriøst så ER dette en dejlig skive!!!!
Selv så længe efter udgivelsen.....

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Hvis du VIRKELIG skal hører

Hvis du VIRKELIG skal hører et genialt album så hør det nye.. det skyder In Requiem langt tilbage i rækken...