Liv Kristine - Vervain

Vervain

· Udkom

Type:Album
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Vervain er det absolut stærkeste udspil fra Liv Kristine - der er plads til både fest og farver og til gåsehud og ballader.

Introduktion

Liv Kristine Espenæs gjorde sig for første gang bemærket, da hun i starten af 90´erne stod i front for det norske Goth/Doom metal band, Theatre Of Tragedy. I 1997 tog hun sideløbende hul på soloprojektet ”Liv Kristine”, hvor hun valgte en mere blød og ligetil Goth rock stil med et strejf af pop. I 2003 sagde Liv Kristine farvel til Theatre Of Tragedy og Norge, for at bosætte sig i Tyskland og starte bandet Leaves´ Eyes sammen med ægtefællen, Alexander Krull og resten af besætningen af hans band, Atrocity.
Liv Kristine har dog hele vejen holdt liv i soloprojektet, og studiealbum nummer fem, Vervain, er netop kommet på gaden.

Gennemgang

Vervain udkom den 24. oktober via Napalm Records, og består af ti numre, der strækker sig over i alt 57 minutter. Albummet er produceret af Liv Kristines gemal, Alexander Krull, og der er absolut intet negativt at berette om – der er en lækker, sprød og samtidig blød lyd på albummet og produktionen sidder lige i skabet.
Med Vervain er Liv Kristine tilbage med et album, der er langt mere friskt og frækt end forgængeren, Libertine, hvor flere af numrene lå lidt tungt i sjæler-enden og, på trods at de skønne kompositioner, hurtigt endte med at hælde til den lidt kedelige side.
Vervain er et lækkert, friskt album med masser af power og fylde, og så har det masser af frække elektroniske indspark. Der er ikke et eneste nummer på albummet, som ikke har en fængende melodi og/eller omkvæd, og Vervain er allerede nu kategoriseret som ét af mine favorit albums – Det er smukt, friskt og smækfyldt med energi… Og så er det bare ét af de albums, som man aldrig bliver træt af at lytte til – Bl.a. fordi der er en musikalsk alsidighed gennem albummet, samtidig med at der er en rød tråd i form af Liv Kristines vokal. Jeg er vild med de elektroniske input, som på f.eks. ”Elucidation”, der har lidt 80-90´er Electropop og Goth over sig, og kan minde om den musik vi fik lov at snuse til, da Theatre Of Tragedy tog hul på en ny musikalsk retning i 2000, hvor de udgav albummet Musique, der temmelig sikkert overraskede mange af bandets fans.
Et af numrene på Vervain, som man hurtigt kommer til at synge med på, er ”Hunters”, der er 100 % sing-a-long fra start til slut. Det svinger super godt, og har en ret simpel trommerytme, der går hånd i hånd med elektroniske toner, lidt klaver og forvrængede guitarer.
Generelt for numrene på albummet er, at der en fantastisk balance mellem fylde og lethed – både hvad angår musik og vokal.
Liv Kristine har på albummet gæstevisit af hhv. Michelle Darkness (aka. Michael Huber, End Of Green) på nummeret ”Love Decay” og Doro Pesch på nummeret ”Stronghold of Angels”. Det må siges, at de to sangere er de perfekte matches til de to numre.
Michelle Darkness har en dyb og ren vokal, der passer super godt til Liv Kristines skønne englesang. Samspillet mellem de to sangere skaber en utrolig melankolsk og smuk stemning – selvfølgelig også fordi det går op i en højere enhed med musikken og så er teksten også lidt til at få gåsehud over.
”Stronghold of Angels” er en ballade, der er strikket perfekt sammen til Doros vokal.
De af jer, der kender til Doro, har sikkert en idé om, hvordan nummeret kunne lyde – og lur mig, om ikke i har helt ret!? Doros kraftfulde og let kradsende vokal svinger super fint med Liv Kristines blide og fine vokal. På nummeret får vi også en anelse tungere guitarer og mere dramatisk stemning end på de andre numre – hvilket selvfølgelig også passer perfekt til Doros vokal.

Konklusion

Vervain er det absolut stærkeste udspil fra Liv Kristine, og der er virkelig sket en positiv udvikling i forhold til de tidligere udgivelser, der hver især har haft deres highlights – men langtfra kan hamle op med Vervain, der bare holder hele vejen igennem.
Albummet er perfekt skruet sammen, og har det hele; Skønhed, vildskab, drama og melankoli.
Der er både tid til fest og dans og tid til at reflektere over livet og døden. Liv Kristine giver os 57 minutters ren nydelse i alle afskygninger, og jeg kan kun anbefale jer at tjekke Vervain ud!

Tilføj kommentar