Black Label Society - Order of the Black

Order of the Black

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Spilletid:48.58
Antal numre:13

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 4/10 baseret på 2 stemmer.

"Crazy Horse" sparker det seneste udspil fra Black Label Society igang med et tungt groove og læssevis af skrigende overtoner i guitarriffsene. Der er således ikke meget nyt under solen, når der sammenlignes med tidligere udgivelser fra bandet, men desværre mangler åbningsnummeret et ordentlig omkvæd for at løfte sangen over det forventelige.

De bange anelser om at albummet blot er venstrehåndsarbejde bliver gudskelov gjort til skamme med "Overlord", hvor Zakk Wyldes vokal kommer til sin ret i kombination med de lidt mere simple riffs – "Overlord" er således et perfekt eksempel på når Black Label Society fungerer bedst. I denne kategori finder vi også "Southern Dissolution" og "Riders of the Damned" og disse numre er sydstatsmetal af bedste skuffe. Også de mere uptempo numre som "Black Sunday" og "Parade of the Dead" virker ganske overbevisende.

Som modvægt til de tunge numre har Black Label Society inkluderet balladen "Darkest Days" og selv om det er klart for enhver at denne type nummer giver albummet en bedre overordnet dynamik, må det også siges at nummeret hurtigt bliver en smule ligegyldigt. Det samme gør sig gældende for "Time Waits for No One". Med andre ord så imponerer Zakk Wyldes klaverklimteri ikke det store.

Anderledes er det med et nummer som "Godspeed Hellbound" som tordner ud med dobbelte stortrommer og er det mest metalliske jeg har hørt fra Black Label Society, og nummeret, når næsten episke højder i det musikalske mellemstykke, hvor den akustiske guitar er i centrum,

Nu kræver det ikke ligefrem en doktorgrad at forstå Black Label Society’s musik og har man hørt nogle af de tidligere albums fra Black Label Society vil man med al sandsynlighed synes at "Order Of The Black" lugter noget af genbrug, men det forhindrer bestemt ikke albummet i at rocke rigtig fedt.

Ihvertflad har "Order Of The Black" langt mere integritet og bedre sangmateriale end hørt fra Black Label Society i et stykke tid, hvilket førnævnte "Warlord", "Parade of the Dead", "Black Sunday", "Riders of the Damned" og “War of Heaven" beviser til fulde.

Tilføj kommentar