Metallica og Lou Reeds "Lulu" er ifølge David Bowie "et mesterværk"

Lulu Optagelsen af Lulu var til tider problematisk, og Lars Ulrich indrømmede efter udgivelsen, at, Lou Reed havde opfordret ham til en "gadekamp" over uenighederne i studiet

I forbindelse med netop afholdt Rock and Roll Hall of Fame uddelte Lou Reeds enke, Laurie Anderson, en hyldesttale til den legendariske New York singer-songwriter. Her citerede hun David Bowie for, at kalde Metallica og Lou Reeds "Lulu" for et mesterværk. "Det er Lou største arbejde. Dette er hans mesterværk. Bare vent. Det er som [albummet] Berlin. Det vil tage alle et stykke tid før de værdsætte det." 

Anderson forsatte "Jeg har læst teksterne, og det er så hårdt. Det er skrevet af en mand, der forstod frygt og raseri og gift og terror og hævn og kærlighed. Og det raser. Enhver, der hørte Lou synge 'Junior Dad' vil aldrig glemme oplevelsen af den sang, som revet ud af Bibelen. Dette var rock & roll løftet op på et helt nye niveauer."

Albummet er baseret på to skuespil oprindeligt skrevet af den tyske dramatiker Frank Wedekind. Størstedelen af albummet er centreret om talte ord af Lou Reed, mens Metallica skrev musikken. Lejlighedsvis var der korsang af Metallicas forsanger James Hetfield.

Albummet fik en usædvanlig hård anmelder modtagelse, og endnu værre modtagelse fra fans.