Kataklysm, Belphegor og Suicidal Angels

The Rock, København K

Jeg har i løbet af efteråret hørt og set græske Suicidal Angel blive omtalt i diverse tyske metal-medier, men da jeg så en anmeldelse i Metalized (nr. 65), hvor bandet fik 2 ud af 10 og blev beskrevet som deathcore, med dårlig produktion og at deres nye plade var fyldt med fejl, mistede jeg interessen ret hurtigt, da der har været så meget andet, der skulle chekkes ud. Da jeg så at de skulle spille på The Rock sammen med Kataklysm og Belphegor, måtte jeg jo lige tage mig sammen og få det chekket ud.... -Og hvad fanden var lige det der røg ud af højtaleren?!? Intet mindre end fuldfed old-school thrash, med groove, catcyness, masser af nosser og en super fed produktion! Det ene fede riff afløser det andet med masser af crunch. Det er thrash i absolut verdensklasse som man kender det fra bands som Kreator, Slayer, Exodus og Legion Of The Damned. Det har absolut intet med deathcore af dårlig kvalitet at gøre! Efter min personlige mening er det lidt af en skandale at et seriøst magazin som Metalized, der iøvrigt koster cirke en 50'er, kan fyre sådan en gang useriøst baljepis af! Selvom Metalized generelt er et fedt blad, kunne man i dette tilfælde spare sin surt tjente 50'er og læse mere seriøse anmeldelser på f.eks heavymetal.dk.

Efter dette lille udbrud må vi hellere komme til sagen og til koncerten på The Rock, hvor netop Suicidal Angels var første band på scenen. På trods af det, på daværende tidspunkt, ringe fremmøde og en publikumresponds på nulpunktet, syntes jeg at disse græske gutter gjorde det godt. Der blev gået til stålet fra start med åbneren "Bloodthirsty" fra det nyeste udspil "Sanctify The Darkness" og derefter blev vi ellers gennemtævet af det ene fede riff efter det andet. Desværre kendte jeg ikke ret mange af numrene på det tidspunkt, hvilket jeg dog siden har gjort alt for at få rettet op på. Lyden var ganske glimrende og gutterne gjorde virkelig hvad de kunne for at give folk en fed oplevelse med thrash granater som "The Pestilence Of Saints", "... Lies" og "Dark Abyss (Your Fate Is Colored Black)" -alle fra det nyeste udspil. Det blev også til et par massive thrash-angreb fra debut-skiven "Eternal Domination", inden showet blev sluttet af med hittet "Apokathilosis". Suicidal Angels sparkede seriøst røv på trods af den lidt ringe responds fra publikum, som man nok ikke bebrejde, da der endnu ikke er specielt mange der kender Suicidal Angels! Ihvertfald glæder jeg mig som ind i helvede til at gense dem på Wacken, hvor jeg i mellemtiden helt sikkert har lært de fleste numre at kende!!!

Næste band på scenen var selvfølgelig Belphegor, som jeg aldrig har været den helt store fan af. Denne aften ændrede heller ikke på det faktum og det meste af deres show oplevede jeg fra baren, hvor der var kolde fadøl til overpriser. Efterfølgende har jeg fra diverse Belphegor-fans ladet mig fortælle at de sparkede godt med røv og leverede et fedt show med god lyd, fed energi og et band der virkede både tændte og veloplagte. Så kan man vel næppe forlange mere! Personligt er Belphegor som sagt ikke min kop blod, men når deres fans var glade og der så ud til at være godt gang i den oppe foran, må de jo have leveret varen. Selv skulle jeg lige fylde have en kold fadøl mere inden det blev til til Kataklysm.

Så vidt jeg umiddelbart husker skulle dette være 4. gang jeg skulle opleve Kataklysm live og hver gang har de leveret et super fedt show, der virkelig giver nakkemusklerne noget at arbejde med. Denne gang blev varen også leveret for fuld tryk! Der blev lagt ud med "Like Angels Weeping (The Dark)" skarpt efterfulgt af "Manipulator Of Souls". Herefter gik det over stok og sten med klassikere som "In Shadows And Dust", "Prevail", "The Ambassador Of Pain", "Crippled & Broken", og "As I Slither" i et inferno af super fed deathmetal leveret af et super tændt og oplagt band, der leverer varen med fed lyd og masser af power, der når langt udover scenekanten. Der var også godt gang i publikum og alt i alt var det en rigtig fed aften på The Rock i København, som Kataklysm sluttede af med "The Road To Devastation". Efter sådan en fed oplevelse kan man kun med længsel se frem til dette års Wacken hvor både Kataklysm og Suicidal Angels endnu engang skal forkæle mine sanser med vaske ægte metal klassikere!