Shadowspawn spiller koncert på Raise Your Horns 2024.
Shadowspawn - Promo2014

Promo2014

Udkom

Type:Demo
Genre:Death metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lovende toner fra danske Shadowspawn.

Danske Shadowspawn blev dannet i 2012 af medlemmer fra det hedengangne Cinerator. Dette er deres første udgivelse - en demo på fire numre, som ganske enkelt hedder Promo 2014.

Shadowspawn spiller som udgangspunkt god gammeldaws death metal, men godt krydret med elementer af old school death- og thrash metal. Første skæring "Have Me Bleeding" er en dynamisk sag med et fedt groove, som dog bliver en anelse tungt i røven hen mod slutningen, da de samme rundgange gentages et par gange for meget. Guitarsoloen i nummeret er desværre også en anelse sløj (er det mon meningen den skal lyde som en guitar-elev der træner skalaer?), men derudover et ganske cool nummer. Herfra bliver det til gengæld kun bedre. "Mindlock" er en hurtig, dyster og smuk lille perle i retning af noget ældre Slayer. Det er groovy som bare fanden, og de stramme og velspillede trommer sidder lige i skabet. "Sort Descending" har sin allerstørste force i et rigtig cool riff, der er grundstenen i hele nummeret. Men også de meget melodiøse harmonier, der bærer rigtig meget af sangen, bidrager til en skæring der klart er skivens stærkeste sammen med afslutteren "Tomb of Five", hvor hele arsenalet bliver rullet ud. Her viser Shadowspawn fine prøver på hvad de kan, og det er sandelig ikke småting. Hvor mange bands i samme genre bare buldrer derudaf, eller kun skyder med den samme ammunition på en hel plade, så benytter Shadowspawn sig af mange forskellige virkemidler, som, stort set, lykkes allesammen. Lækkert med virkningsfuld variation på en death metal-skive - det høres desværre lidt for sjældent. Af en demo at være, er produktionen ganske fin. De forskellige lydniveauer fremstår dog lidt skævt i mikset, men herregud, det er jo en demo så det er tilgivet.

Jeg har sjældent hørt en demo med så lovende materiale. Bortset fra første skæring "Have Me Bleeding", som er lidt anonym i forhold til de øvrige, viser Shadowspawn at de bestemt er et band vi skal holde øje med fremover. Jeg glæder mig ihvertfald allerede til at høre mere, for disse drenge har bestemt fat i noget rigtigt!

Tracklist

  1. Have Me Bleeding
  2. Mindlock
  3. Sort Descending
  4. Tomb of Five