Scar Symmetry - Pitch Black Progress

Pitch Black Progress

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Prog metal
Spilletid:47:43
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 4 stemmer.

Damn, fra første til sidste sekund på "Pitch Black Progress" bliver man revet igennem en oplevelse, man ikke kan glemme. Der er præsenteret alt lige fra død/black/prog/nu og blackmetal passager, og selvom det lyder rodet, er alt sammensmeltet på en ufattelig harmonisk overlegen stil. Christian Älvestrand, som også synger i bandet Incapacity, er den mest kompetente sanger jeg nogensinde har hørt. Han kan growle som Mikael Åkerfeldt fra Opeth eller for den skyld Dan Swanö fra ex-Edge Of Sanity. Han skriger som Alexi Laiho fra Children Of Bodom og hans skønsang er rørende fantastik.

Hvad angår sangene, er hver en sang et mesterværk for sig selv. Lige så afvekslende som Christian Älvestrand er på sin vokal, er musikken med sine varierende lydbilleder og temposkift et uforglemmeligt univers. Guitarerne spillet af Jonas Kjellgren og Per Nilsson, der henholdsvis spiller i Carnal Forge og Altered Aeon duellerer på bedste western stil deres musikalske kunnen og serverer den ene fængende solo efter den anden. Og for ikke at glemme bunden, sætter bassisten Kenneth Seil og trommeslageren Henrik Ohlsson prikken over i'et ved at lægge det rytmiske låg på skiven.

Produktionen er lige som alt andet perfekt, og der er ganske enkelt ikke en ting, jeg har kunnet sætte en finger på. Dette er guf for øregangene og den vildeste musikalske orgasme. Jeg går rundt og nynner melodierne i ét væk. Det her band er så stort, at man ville ønske at være en del af det. Denne skive fortjener mindst 112%!

Nough said, et must - KØB!

Kommentarer (20)

Sune

Indlæg: 80

Christian Älvestam er uden

Christian Älvestam er uden tvivl en af mine yndlings 'sangere' i metal. Han mestrer alt fra guddommelige growls til dejlig skønsang.

Iron

Indlæg: 23

Det lyder så absolut som et

Det lyder så absolut som et interessant album! Den vil forhåbentlig være at finde i min musiksamling inden længe!

tlt

Indlæg: 66

Altså, anmeldelsen må så

Altså, anmeldelsen må så absolut bero på anmelderens idiosynkrasier. Han burde have skrevet at han elsker metal, som er hverken fugl eller fisk, at han er eklekticist og afskyr musikalsk konsekvens, at blandingen mellem svensk danbometal og lidt growl her og der er det, der får ham til at flippe. Pudsigt nok får jeg den modsatte oplevelse af pladen, netop som en sammensurium af mange elementer som i stedet for at virke samlende, virker fragmentarisk og irriterende.
Goredon, hvis der skal være et vejledende og pædagogisk sigte med din anmeldelse bør du fortælle læserne om at det er din egen smag du anmelder, så er vi (jeg er ihvertfald) advaret.

causasui

causasui

Tidligere anmelder

Indlæg: 15

Jeg er meget enig i tlts

Jeg er meget enig i tlts kritik. Den omtalte musikalske syntese fremstår mere usammenhængende som sammenhængende. Pitch black progress har slet ikke den samme musikalske drivkraft samt den kompositoriske røde tråd, som pladen"symmetry in design". Dette skyldes uden tvivl at det ikke er mindre end ca 1 år siden at bandet diskede op med debuten, som allerede nu er en milepæl inden for den melodiske death metal genre. At være en milepæl koster og man kan sige at scar symmetry har betalt prisen ved at gå på kompromis med kvaliteten og istedet fokuseret på at få designet en jævn ørebasker til nuclear blast bosserne i en helvedes fart. En historie som vi allerede har hørt og som nok også i fremtiden vil gentage sig selv :-(

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Til de forskellige

Til de forskellige kommentartorer, stop jeres intellektuelle bullshit, det er jo ikke jeres pisse laegeafhandling vi vil hoere om. Skaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal.

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Haha..har ikke grint så godt

Haha..har ikke grint så godt i længe over nogle kommentarer til en anmeldelse. Kan kun give Keitel ret, slap af og lad være med at behandle anmeldelsen som var det en
fredsforhandling i mellemøsten.. Skål!!

Sune

Indlæg: 80

Burde det virkelig være

Burde det virkelig være nødvendigt for anmelderen at skrive det er hans egen mening? Det kan enhver idiot jo tænke sig til. For at give en plade karakterer osv. er man jo nødt til at være subjektiv.

Hvad er det næste, at han skal tørre din røv efter du har været på lokum, fordi du ikke selv kan tænke dig til at det er nødvendigt? Nej nej makker, så må du lige stramme dig an.

tlt

Indlæg: 66

Modsat sidste tre

Modsat sidste tre idiotkommentater forventer jeg en hvis objektivitet i en anmeldelse, ikke en promovering af egen smag. Men det ønsker de herrer åbenbart ikke, fred være med det. Men det ændrer ikke min mening desangående.

Sune

Indlæg: 80

Hvis en anmeldelse, som efter

Hvis en anmeldelse, som efter din mening, skal være udelukkende objektiv, hvilket basis skal man så give karakterer på?

Jeg spørger bare, for efter min mening ville en komplet objektiv anmeldelse nok nærmere blive en beskrivelse af albummet end en decideret anmeldelse, men vi har selvfølgelig alle vores forskellige præferencer. For at komme ind på om musikken er god eller ej, er man jo nødt til at være subjektiv.

Sune

Indlæg: 80

Det kan selvfølgelig også ske

Det kan selvfølgelig også ske du ikke mener en anmeldelse skal være komplet objektiv, men kun til et hvis punkt, og hvis dette er tilfældet, så har jeg misforstået dig.

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Man skulle mene at der er

Man skulle mene at der er megen fornuft i at vedkommende anmelder kan relatere til den musik han skriver om ellers ville så godt som ingen af de skiver der kom ind få gode karakter..
Og skulle jeg anmelde et album indenfor en genre som jeg elsker ville det osse bære præg i min anmeldelse. Det var osse en af de ting der var så fed i de gamle dage da man købte sine fave `zines og kunne relatere til en bestemt af skribenterne og tog det til sig når han/hun skrev en anmeldelse.

Goredon

Tidligere anmelder

Indlæg: 41

Det er da dejligt at se, at

Det er da dejligt at se, at der kommer respons på ens anmeldelse. Sådan er det desværre, når man lever i en tid, hvor der findes en overflod af udgivelser, som man ikke alle kan nå at lytte igennem.

Men trods alt vil jeg da gerne give tlt ret i, at vi ikke alle tænker ens og får samme oplevelse ved at høre en og samme udgivelse, og gudskelov for det. Det ville da være for kedeligt. Endvidere vil jeg også give tlt ret i, at jeg i min iver godt kunne have sparret den sidste linie i anmeldelsen.
Dog må jeg tilføje, at der også er et karaktersystem på heavimetal.dk, og her kan du ikke bilde mig ind, at skribenter, der anmelder en udgivelse til 100%, ikke gerne vil have deres læsere til at købe udgivelsen. Jeg har da også selv været ude for flere anmeldelser, hvor jeg ikke har været enig
med de karakterer der er givet. Man kan aldrig helgardere sig, for igen, tænker vi ikke ens. Derimod kan man heldigvis skrive en kommentar til udgivelsen, som du har gjort og tak for det.

Jeg kunne godt tænke mig at spørge causa sui, om han har et problem med Nuclear Blast. Nuclear Blast kører en forretning, og har man en forretning, er denne sjovere at drive når den giver overskud end underskud.
At de signer bands, der laver ørebaskere, og promo'verer disse godt, er vel godt for alle parter. Hermed kommer der eventuelt flere lyttere til heavymetal folket, og hermed også flere folk, der besøger heavymetal.dk, som også læser dine og alles anmeldelser, deltager i debatter som denne, kommer til koncerter... osv.

tlt

Indlæg: 66

Hej Goredon, jeg takker for

Hej Goredon, jeg takker for dit fine svar, og erklærer mig enig i dine betragtninger.

causasui

causasui

Tidligere anmelder

Indlæg: 15

først og fremmest syntes jeg

først og fremmest syntes jeg også at det har været frugtbart for diskussionen med så mange meninger som muligt om end nogle har været mere saglige end som andre.

1. Når det kommer til min kritik af Nuclear blast records, så vil jeg lige slå nogle ting på plads.

a)Et pladeselskab må gerne tjene penge, ligesom at guldbageren godt må tjene penge på deres varer, men så snart at guldbageren er ligeglade med kvaliteten af sine varer og kun tænker kvantitativt og dermed kroner og ører, så ser jeg det som et problem.

b)På samme måde med scar symmetry. Bandet i sig selv er et kanon band, dog syntes jeg at den her nye skive lugter mere af profit og fremmedegørelse end af kvalitet. Havde man givet bandet noget længere tid at løbe på, så havde de med deres talent uden tvivl skabt en mere sammenhængende og fasttømret plade.

Suma kan man uden tvivl godt sige at jeg er noget idealistisk, hvad enten det gælder brød eller musik. Jeg har altid nogle objektive betingelser som jeg kigger efter, hvilket man ikke skulle være i tvivl om hvis man læste mine anmeldelser. Omvendt vil jeg dog aldrig påstå at mine anmeldelser er objektive sande. En anmeldelse skal bruges som retningslinie og inspiration, men aldrig til at fortælle læseren at sådan er sandheden.
Derfor er det også sundt at folk reagerer på anmeldelser. På den måde udvides både anmelderens horizont samt læserens og det er vel også meningen i sidste ende?

Goredon

Tidligere anmelder

Indlæg: 41

#14

#14

a) Tænker man ikke forretning i kr/ører kan man lige så godt lade være med at drive forretning.
Og nu hvor der snakkes om Guldbageren, så kan jeg lige tilføje, at bageren ikke producerer flere varer, hvis der ikke er den tilsvarende efterspørgsel. Det ville alt andet være dumt. Det kan godt være, at kvaliteten på nogen varer bliver lidt ringere, men igen kan den øgede indtjening gøre, at Guldbageren får råd til at ansætte en ny medarbejder der kan udligne dette og for den skyld også kan være med til at skabe større sortiment.

b) Jeg kan udover, at der er udviklet en langt mere stærk, samt bedre produktion slet ikke se den store forskel på "Symmetry In Design" og "Pitch Black Process", som du snakker om.

Mr_Rotten

Mr_Rotten

Indlæg: 48

Vil da lige knytte et par

Vil da lige knytte et par kommentare til denne duskussion.

Jeg vil godt knytte en kommentar til tlt's udtalelse omkring genreforvirring. Jeg personligt holde mrig ikke til en genre, det er i mine øjne inskrænket, hermed ikke sagt at man er inskrænket af den grund. Men at begynde at forlange genrerenhen, er vel i overførst betydning det Johanny Hansen og hans nazivenner også gør. Det vil ikke ske! Jeg vil mene at metal handler om at være og tænke progressivt, og ikke hylde konformiteten som DF f.eks er meget glade for!

I mine øjne vil genremix også være uundgåeligt i og med genren skal udvikle sig for at holde sig interessant og for at skabe interesse for nye generationer. DEt bliver oftest gjort ved at blande genre sammen, det kan både gå godt og skidt. Der er dog bands det lykkedes ret godt for, f.eks franske Kragens, som spiller en blanding af Megadeth, Nevermore og 80'er heavy ala Maiden. Er dog enig i at Pitch Black Progress, er mere Pitch Black end progress.

Nu er jeg så heller ikke enig med den kære hr Frølund i at hans anmeldelser er objektive, nu har jeg anmeldt nogle af de samme albums på en konkurrende side(senest den nye katatonia), og vi ser bestemt ikke ens på tingene. Jeg prøver også at være objektiv, men man kan kune være objektiv igennem egne øjne, og sådan vil det altid være. En anmeldelse er blot vejledende, det vil sjældent afspejle ens eget syn på musikken. Men så kan vi jo gå tilbage til gymnasietiden med kildelæsning og probaganda. Hvis du nu læser flere forskellige anmeldelser af samme album, vil du får en mere "objektiv" billede af hvor god skiven egentlig er.

tlt

Indlæg: 66

Hva' dælen, nu var

Hva' dælen, nu var diskussionen blevet rigtig fin og så skal jeg, humanist, metalelsker, forsker og hvad ved jeg skubbes i skoen at være i slæng med Johnny Hansen, må jeg være fri. Både en for letkøbt og underlødig påstand, som ikke underbygges med noget som helst.
Når jeg snakker om stilrenhed (bruger iøvrigt ikke det ord), så handler det om den røde tråd. Det handler om at PBP fremstår - for mig - forvirrende, pga. det eklektiske anstrøg, netop fordi der ikke er en styrende idë. Jeg har i mange år arbejdet med hvordan begreber dannes og hvordan en central idé er styrende for begrebets betydningsdannelse, og det er ikke anderledes når vi diskuterer musik. Der må - i den gode musik - altid være et styrende element, som de andre elementer relaterer til. Det er der formentlig også i PBP, men jeg fangede det ikke. Grunden til at jeg overhovedet gad starte denne diskussion var at jeg blev yderst skuffet over denne cd som fik 10 - højeste karakter, og jeg oplevede den som middelmådig.

Mr_Rotten

Mr_Rotten

Indlæg: 48

ok, fair nok. Nu var det

ok, fair nok. Nu var det heller ikke sådan ment, for jeg opfatter dig bestemt ikke som en dum nazist! tvært imod, det var bare lige den bedste metafor jeg kunne komme op med i farten.

Jeg blev bare lidt forfærdet over at du snakker om at "identitsløs" metal ikke er god musik? Da jeg personligt høre alt fra glamrock til grindcore, tog jeg det ret personligt. Fordi jeg hurtigt kan lede ud af den udtalelse at jeg i så fald ville være identitetsløs. Jeg elsker metal, genren er sgu underordnet. Der findes 2 slags musik: god og dårlig! Hvilken af disse 2 ting et specifikt album er, er vel en individuel ting. Du mener også man skal være objektiv, men hvad er opjektivitet når man kommer til musik? Jeg synes techno er noget lort, men ovendt siger boksedanserne det samme om metal? Jeg er selv anmelder, og jeg kan ikek æver objektiv, og hvad er en anmeldelse i bund og grund? Det er én mand/kvindes syn på et album, og længere er den ikke!

causasui

causasui

Tidligere anmelder

Indlæg: 15

nicolaj.. jeg tror sku ikke

nicolaj.. jeg tror sku ikke vi bliver enige mht. subjektiv og objektiv. Men jeg tror det er på tide at vi snart mødes og får en god dialog om metal.. for det har vi sku altid kunnet på et eller andet plan... skål

Mr_Rotten

Mr_Rotten

Indlæg: 48

Haha, ja Claus det skal vi

Haha, ja Claus det skal vi sgu!!! Vi bliver jo også rigtigt enige og på bølgelængde jo mere øllet flyder, haha!