The Prophecy 23 - Untrue Like A Boss

Untrue Like A Boss

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:14

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

’Untrue Like a Boss’ er en satirisk metalfest fra ende til anden

 

The Prophecy 23 er et band dannet tilbage i starten af 2000 i Tyskland, og er en del af den niche af tyske metalbands der spiller tung rock med satiriske elementer, som især udtrykkes i teksterne. Det mest populære navn inden for denne kategori, er bandet Knorkator fra Berlin, der med flere millioner visninger på Youtube, har opnået næsten kultstatus ved moderlandets metal-scene. The Prophecy 23 har på ingen måde opnået den slags anerkendelse, men med Untrue Like a Boss, viser bandet masser af kompetence og sans for satirisk underholdning.

The Prophecy 23 spiller en blanding af thrash – og hardcore, med både gutturale growls og råbende punkvokaler. Med intronummeret ”The Greatest Wrestling fan” viser bandet lidt af hvad de har at byde på, med en kombination af gennemførte thrashmetal-stykker og en humoristisk tekst. De næste par numre forløber lidt i samme bane, og viser at bandet udover bare at være sjove, faktisk kan skrive gode og velfungerende metalkompositioner, eksempelvis på singlen "Party Like It's '84". 

Femte track, ”Video Games Ain’t No Shame”, er et af de sjoveste og mest underholdende på albummet. Det er en hyldest til videospil, og handler om ikke at skamme sig over at være en voksen mand der spiller playstation eller Xbox. Nummeret indeholder et virkelig sjovt og gennemført breakdown over temamelodien fra spillet ’Tetris’, samt et meget følelsesladet c-stykke, der minder lidt om noget Tenacious D kunne have skrevet. Et andet meget underholdende nummer, er sangen/skitten ”Bass Player”, som er en parodi på en klassisk ”dramaqueen-bassist”, der altid ved bedst og nemt kan spille alle instrumenter selv. Sangen er sunget ud fra bassistens synspunkt, hvilket fungerer rigtig godt og er svært ikke at grine af. ”Fuck The Dub”, er et nummer dedikeret til den populærere elektronica-genre ”Dubstep”. Her forsøger bandet at give deres eget bud på et dubstep nummer, og ender med at tage virkelig meget pis på genren. Til sidst på albummet er det instrumentale nummer ”The Ballad of Old School Metal”, som er en hyldest til heavy-metal af den gamle skole. Det er tungt og dystert og har nogle pæne akustiske guitartemaer, og lyder faktisk rigtig fedt.

Balance mellem god musik og god humor

Selv hvis teksterne ikke havde været sjove og satiriske, så er Untrue Like a Boss stadigvæk en udmærket thrash/hardcore plade, med god energi og variation mellem numrene. Med denne sjette udgivelse, har The Prophecy 23 fundet en rigtig god balance mellem at lave musik der får en til at grine, og musik der giver en lyst til headbange. Og det må indrømmes, at jeg som lytter flere gange har måtte slippe facaden og gøre begge dele. Denne plade er en hyldest til metal, samtidig med at den tager pis på genren. Og det er virkelig rart for en gangs skyld, at høre en metaludgivelse, som ikke er alt for selvhøjtidelig, og i stedet har masser af humor og selvironi!