Nightwish - Élan

Élan

· Udkom

Type:Album
Genre:Symfonisk metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Nightwish er tilbage i en mere moden og eventyrlig form, og tager livtag med selve livets mening

Élan byder på nye ansigter

Singlen ”Élan” er første udspil fra det kommende Nightwish-album Endless Forms Most Beautifull, der er sat til udgivelse sidst i marts måned. Singlen indeholder, udover ”Élan” i tre versioner, nummeret ”Sagan”, der er en hyldest til astrofysikeren Carl Sagan, og det vil ikke være at finde på Endless Forms Most Beautifull..

Endless Forms Most Beautifull bliver første skive fra Nightwish med den nye sangerinde Floor Jansen, og det første uden trommeslager Jukka Nevalainen, som grundet insomnia har måttet overlade sædet bag tønderne til Kai Hahto fra Wintersun og Swallow the Sun.

Nightwish i en mere moden udgave

”Élan” byder på et mere dybsindigt og afdæmpet Nightwish. Hvor Imaginaerium fulgte barnets fantasi og legende natur, er dette nummer i den stille, og mere modne, ende. Mastermind Holopainen har med nummeret forsøgt at indfange selve meningen med livet, og de frie fald man af og til oplever. Lidt af en mundfuld, som jeg synes, bandet klarer ganske glimrende. Det er hovedsageligt Floor Jansens vokal der bærer sangen, hvilket hun gør til ug. Hendes stemme giver sangen en modenhed og dybde, hvilket jeg er godt tilfreds med. Jeg synes, at Annette Olsons vokal til tider blev for barnagtig og ungdommelig til Nightwishs lyd, og Jansens stemme bringer en kærkommen modenhed til bandet. Derudover virker det som om Jansens stemme i højere grad er et af de styrende elementer, hvilket fungerer rigtig godt med den eventyrlige og filmiske lyd Holopainen er mester i at skabe.

Élan hæver forventningerne

”Élan” er et af de afdæmpede numre fra Nightwishs hånd. Umiddelbart virker det til, at bandet har valgt at kigge tilbage, hvilket er rigtig godt. Jansens vokal har en større styrke end Olsons, og jeg er derfor spændt på, hvad vi kan forvente af Endless Forms Most Beautifull.

Tracklist

  1. Élan
  2. Sagan
  3. Élan (Alternate Version)
  4. Élan (Radio Edit)