Metallica - Kill 'Em All

Kill 'Em All

Klassiker

Udkom

Type:Album
Genrer:Speed metal, Thrash metal
Spilletid:51.21
Antal numre:10

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9,7/10 baseret på 6 stemmer.

Klassiker Nr. 12: Da Metallica udgav deres debutalbum tilbage i 1983 af Megaforce Records i USA og af Music For Nations i Europa, blev det en begivenhed, der skulle ændre metal-historien for altid!

Aldrig før var der blevet udgivet et album med det tempo og med så skarbe og aggressive riffs, som det her var tilfældet. På alle måder var "Kill'em All" benebrydende og original - metal-genren "Thrash" var opstået og har siden udviklet sig kollosalt. Lars Ulrich og Co. var helt klart inspireret at New Wawe Of British Heavymetal (NWOBHM) og især bandet Diamond Head, havde en speciel plads det det unge danske tennis-talents hjerte, da han tilbage i 1981 slog pjalterne sammen med James Hetfield (guitar/Vocal), En vis Dave Mustaine (guitar), der senere, umiddelbart før udgivelsen af "Kill'em All" blev smidt ud af Metallica, og derefter dannede Megadeth.
Han blev som bekendt erstattet af Kirk Hammett, der var med til at danne Exodus i sin tid. Bassist Ron McGovney, der blev erstattet af Cliff Burton, ligeledes inden denne legendariske debut-skive så dagens lys. Faktisk var Dave Mustaine med til at skrive klassiske numre som "The Four Horsemen", "Jump In The Fire", "Phantom Lord" og "Metal Militia"...

Albummet skulle oprindeligt have heddet "Metal Up Your Ass" og have haft et andet cover-artwork, hvilket pladeselskabet ikke ville gå med til. Cliff Burtens reaktion på Megaforces forkastelse, var "Fucking Kill'em All", hvorfra pladen fik sit navn... Det oprindelig cover udkom senere på en særdeles velkendt Metallica-shirt med et sværd stikkende op af et toilet.

"Kill'em All" er måske ikke Metallica's mest velspillet album, men absolut det mest legendariske. Der findes ikke mange andre plader, der i den grad har ændret metal-genren på den facon som Kill`em All" gjorde det!!!