Masterplan - Time to be King

Time to be King

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Prog metal
Spilletid:44.58
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 5,5/10 baseret på 4 stemmer.

Så er Masterplan tilbage med deres fjerde album, 'Time To Be King', og det er med Jørn Lande på vokal igen. Og at Jørn er tilbage høres med det samme. Den kraftfulde stemme fra nordmanden, der blev dømt ude på 'MK II', beviser flere gange på albummet, Lande ER Masterplan. Og Terrana på tønder var et godt valg allerede på 'MK II', og han fejler ikke på 'Time To Be King'. I det hele taget er bandet noget nær perfektion i nuværende konstellation.

De fire første sange på skiven er tunge og beskidte på den rigtigt fede måde. Hård rock som den skal lyde, og igen skal Lande's vokal fremhæves, da den simpelthen er ren nektar for øregangene. Terrana's trommer tordner igennem, og Roland Grapow's tight riff's, og tunge soloer, hiver den første halvdel af 'Time To Be King' langt op over det øverste gennemsnit.

Desværre bliver tempoet og energien hevet lidt ned på de sidste 5 numre, hvor Masterplan ikke helt kommer derop hvor englene korpulerer. De holder sig stadig et pænt stykke over "Fedt", men formår ikke at levere den standard de satte med deres debut-album, tilbage i 2003. Og det sidste nummer, 'Under The Moon' ryger helt ned under middel.

'Time To Be King' er stadig på en solid andenplads på Masterplan's album top 4, med debut'en, 'Masterplan' på førstepladsen. Er du ham/hende der sprang fra sammen med Jørn Lande, kan du roligt springe tilbage på hesten, for dette album vil ikke skuffe.

Kommentarer (5)

Beikes

Indlæg: 80

Jeg glæder mig som et lille

Jeg glæder mig som et lille lam til den lander i postkassen! Mht. de første to skiver fra MASTERPLAN, så synes jeg det er svært at vurdere hvilken der er bedst. Debuten er til tider hard rocket, super melodisk og ganske lækkert udført. "Aeronautics" gled lidt mere over i decideret power metal, og lidt progressivitet var der også at spore. Stadig super melodisk og rocket. MKII var et flop i mine ører, men egentlig kun pga. forventningerne til et MASTERPLAN udspil. For det var ganske habil power metal 101 lige efter bogen etc. Men der var ingen magi længere, og melodierne trådte mere i baggrunden, ja indimellem skulle man endda lede efter dem.

Nu er Lande så tilbage i superbandet, og jeg må indrømme, at mine forventninger er tårnhøje! Ganske som jeg forventer det af de næste udgivelser fra eks. SIXX A.M og MEGADETH

Schaffer

Indlæg: 26

I mine øre et fladt og

I mine øre et fladt og fantasiløst album - der på ingen måder udløser 90%. Men ører, og smag, er forskellige, ganske vist en fed lokal, men lidt kedelige, dog meldiøse sange.

hellcock

Indlæg: 189

Nøj hvor er det dog en

Nøj hvor er det dog en kedelig skive!!!

hellcock gav Masterplan - Time to be King 4/10.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Jep..total kedelig plade og

Jep..total kedelig plade og det satans Keyboard er alt for dominerende.

Keitel gav Masterplan - Time to be King 5/10.

Jeme

Indlæg: 1

90% nok lige i overkantet,

90% nok lige i overkantet, giver Keitel ret i at Keyboarded har en tendens til at være alt for dominerende, syntes dog der er nogle fede elementer i albummet.

Men man bliver hurtigere træt af det sammenlignet med andre ting, men smag og behag ja.

Jeme gav Masterplan - Time to be King 6/10.