Grave Miasma - Endless Pilgrimage

Endless Pilgrimage

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Black metal
Antal numre:5

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Engelske Grave Miasma med nye mørke og atmosfæriske toner

En halv times død og ødelæggelse

Grave Miasma er et af de spirende bands i den britiske death-/black-muld. De har adskillige demoer og ep’er bag sig, men kun ét enkelt fuldlængdealbum er det indtil videre blevet til, og i denne omgang er det også kun blevet til et halvt album. Der er fire nye sange at finde på Endless Pilgrimage og en genindspilning af nummeret ”Glorification Of The Impur”, som stammer fra bandets tidlige demodage. Det hele er fordelt på 33 minutters ondskab.

Udfordrer deres genre og tager dem selv til et nyt niveau

Med de nye sange er det tydeligt, at de har forsøgt at udvide deres repertoire, og det er lykkedes godt. Det er et utroligt aggressivt album med dystre og mørke undertoner. Sangene er for det meste i lavt og hårdt tempo, men med temposkift undervejs, så nakkemusklerne bliver rusket godt igennem. Guitarstykkerne på dette album skærer helt ind i marv og ben på de fire numre, og giver dig fornemmelsen af, at det er et black metal-album, du sidder med – men med referencer til death metal-genren.

Selvom de selv betegner deres genre som death, så er der slet ingen tvivl om, at de med Endless Pilgrimage har bevæget sig langt ind i den mørke skov, og får fans af black metal-genren til at nikke anerkendende. At fremhæve på dette album er nummeret ”Utterance Of The Foulest Spirit” og så det meget vellykkede remake af ”Glorification Of The Impur”, som med garanti bliver et glædeligt gensyn for gamle og nye.

Sort klæder dem

De har taget det bedste fra begge verdner og kombineret det rigtig flot. Det er et hårdt og dystert album, som vil appellere til mange, og det vil forhåbentlig bidrage til en større fanskare, der kan hjælpe dem på vej til endnu en fuldlængdeplade. Med det, de har præsteret her, vil det i hvert fald blive modtaget med headbang og devil horns. Så er man til hårdtpumpet, død og dyster black, så vil man uden tvivl sætte stor pris på dette album.

Tracklist

  1. Yama Transforms To Afterlife
  2. Utterance Of The Foulest Spirit
  3. Purgative Circumvolution
  4. Glorification Of The Impure
  5. Full Moon Dawn