Exodus - Shovel Headed Tour Machine (Live At Wacken And Other Atrocities)

Shovel Headed Tour Machine (Live At Wacken And Other Atrocities)

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Speed metal
Spilletid:63.10
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Exodus er uden tvivl en af de thrash bands, der har formået at bevare gnisten fra 80'erne, især på deres liveoptrædener. Det er ihvertfald hvad jeg har erfaret ved at se dem på Wacken og Sweden Rock indenfor de sidste 5 år.

Det er altid en neckbreaker koncert, når Exodus indtager scenen. Det har Exodus så forsøgt at formidle videre med denne live cd optaget på netop Wacken Open Air i 2008.

Samtidig med denne udgivelse følger også en dvd med koncerten, samt diverse ekstramateriale. Denne dvd er dog ikke kommet mig i hænde, hvorfor anmeldelsen kun omhandler cd'en.

Optagelsen starter ud med det dejlige nummer Bonded by Blood, og allerede her fornemmer man den rå og specielle Wacken-lyd, men en gang imellem bliver lyden på cd'en dog så man får fornemmelsen af at stå inde i en papkasse og høre koncerten. Det er dog den eneste skønhedsplet jeg har kunnet finde på cd'en.

Jeg kender ikke tilstrækkeligt til Exodus' bagkatalog til at kunne vurdere om valget af numre er det mest optimale, men der er da ihvertfald blevet plads til fede numre som Funeral Hymn, A lesson in violence, Strike of the Beast og Shovel Headed Kill Machine.

Til nummeret Strike of the Beast afbrydes midtvejs for at etablere et vist nok gigantisk mosh-pit eller måske endda wall of death??? Jeg går desværre glip af den visuelle del af denne event, da jeg er afskåret fra at se dvd'en, og man er vel efterhånden vænnet af med kun at lytte til liveoptrædener, men hvis man anskaffer sig Exodus DVD'en vil dette uden tvivl være et syn værdigt.

Men bortset fra det synes jeg at energien fra Exodus koncerten virker bevaret på lydsporet, så man også ved at lytte cd'en igennem kan få trænet nakkemusklerne.

For old school Thrash metal fans (og især Exodus fans) vil jeg mene der næsten er købetvang af cd og dvd, da Exodus er et af de bands der forholder sig tro mod den originalie stil fra 80'erne, samtidig med at energien er blevet bevaret, og uden at man på nogen måde er kørt fast i nogen rille, hvilket andre bands indenfor genren kan beskyldes for.

God fornøjelse.

Tilføj kommentar