Discharge - Disensitise

Disensitise

· Udkom

Type:Album
Genre:Hardcore
Antal numre:16

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Britiske Discharge er et legendarisk hardcore punk band og var blandt de første til at blande hardcore punk og thrash metal. Og det er netop denne crossover-blanding, bandet byder på her på 'Disensitise', som oprindeligt blev udgivet i 2008 og reissued i 2011.

Med numre med en gennemsnitslængde på omkring 2:30 minutter, en rå produktion og masser af vrede og energi hører dette album måske mere til i den punkede ende, men mange af riffsne, skønt primitive, har en thrash metal-kvalitet over sig og leveres med den brutalitet, som kombinationen af dæmpede stenge og distortion genererer. Trommerne kører næsten udelukkende i d-beats, mens guitarerne veksler mellem brutale thrashede riffs og energiske punk-riffs, og denne blanding af punkenergi og thrash metal-energi fungerer fortrineligt. Vokalen er vred og råbende, og heldigvis kan man høre bassen i mixet.

Der optræder guitarsoler nu og da, og de skriger langt væk af rock 'n' roll, og der fokuseres både på energi, fart og udtryk i soloerne samt på teknik - dog uden, at det går hen og bliver Malmstensk shredding-lir, men der er altså fart og precision i soloerne, og der kan ingen tvivl være om, at guitaristen Bones er mere end blot en habil guitarist.

produktionen er rå, og musikken simpel og agressiv med masser af thrash metal elementer, og jeg tror, at dette album vil appellere til fans af old school thrash metal samt crossover thrash og crust og hardcore punk. Enkelte metalfans vil måske synes, at musikken er for simpel og ensformigt, men der kan ingen tvivl være om, at der er masser af energi på dette album, og lige fra start til slut er der knald på.